iTunes Plus vanaf nu à la carte

Door: Statenweg - 16 reacties

Begin deze maand maakte Apple bekend dat aan het einde van dit kwartaal alle muziek in de iTunes Store DRM-vrij zal zijn. Dit betekent dat de muziek niet langer voorzien is van een kopieerbeveiliging en daarnaast een hogere audiokwaliteit bezit (256 kbps AAC encoding).

Al sinds de introductie van dit iTunes Plus-formaat biedt Apple de mogelijkheid aan om eerder aangekochte nummers te upgraden. Tot voor kort was het echter alleen mogelijk al je muziek in één keer te upgraden. Dit weerhield veel mensen ervan de overstap te maken.

Vanaf nu kun je naast de mogelijkheid om alle nummers tegelijk te upgraden er ook voor kiezen om nummers individueel te voorzien van het iTunes Plus-label. Voor €0,30 per song ben je verlost van de beperkingen die de kopieerbeveiliging met zich meebracht en klinkt de muziek beter dan ooit tevoren.

Klik hier op te upgraden naar iTunes Plus.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Henk Jan Borghuis

  en daarnaast een hogere audiokwaliteit bezit (256 kbps AAC encoding).

  Betekend dit dat alle muziek in de iTunes store van 256 kbps AAC kwaliteit gaat zijn, ook oudere albums?
  Ik heb namelijk een jaar geleden een album van Blank & Jones gekocht om de MusicStore te testen.
  Na een half jaar pas voor het eerst goed beluisterd en ik hoorde dat de eerste nummers van echt bagger slechte kwaliteit waren. Klacht ingediend, was te laat, ergo ik heb dit album nog steeds.
  Afgelopen week mijn bibliotheek geupgrade naar Plus, maar dit album was nog niet in plus kwaliteit te koop.

  Klopt het dat jullie beweren dat ik dit album aan het eind van het kwartaal kan gaan upgraden naar 256?

 • Profielfoto
  jamot

  Mooi dat dit nu mogelijk is. Ben al ruim een week bezig om mijn 546 songs te upgraden. Probleem nog niet opgelost door de toch wel behulpzame Julia van iTunes Customer Support. Ook kleinere batches van 20 songs geven problemen.

  Het is minder dat mijn CC is gecharged terwijl ik nog bezig ben om het probleem op te lossen en ik niet over mijn gekochte ‘product’ kan beschikken.

 • Profielfoto
  Statenweg

  @Henk Jan Borghuis: Eind maart zal (vrijwel) alle muziek in de iTunes Store de 256-kbps AAC-codering bevatten. Hierdoor zal de kwaliteit van de muziek dichter bij de originele opnames zitten. De vraag is echter of de slechte kwaliteit waar je over spreekt het resultaat is van de huidige codering of dat de oorspronkelijke opnames gewoon te wensen overlaten.

 • Profielfoto
  Ezra

  Veel beter dat het nu DRM-vrij is. Maar haal alsnog heb ik liever CD’s. Dan heb je nog hogere kwaliteit (AAC 320 Kbps) en het hoesje,CD, en leuke boekjes soms en informatie waar je wel wat aan hebt als fan.

 • Profielfoto
  Ouistiti

  CD’s zijn zo jaren negentig

 • Profielfoto
  Gloaming

  iTunes ondersteund 320 kbps in een AAC format niet. Dit format bestaat niet eens, volgens mij…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Weet ik niet, maar iTunes verkleint de audiofiles van de CD wel, halveert ze ongeveer.
  Ik zou trouwens niet weten waarom ik ze zou willen upgraden. Van de 4500 liedjes in mijn iTunes heb ik er misschien precies 70 gekocht. Alleen nummers die ik niet op CD heb en niet ergens anders kon downloaden. Lekker gratis. Downloaden is free music publicity. Zo denk ik erover en steeds meer artiesten zelf ook. En die DRM: ik hoef mijn muziek toch nooit op andere MP3 spelers te zetten. Alleen op mijn iPods/iPhone.

 • Profielfoto
  xvisx

  Das ná al eens voor de nummers te hebben betaald, mag er nu ook nog eens betaald gaan worden om die belachelijke ‘beveiliging’ eraf te krijgen? :sealed:

 • Profielfoto
  Pieterr

  @AntiStar: iTunes ondersteunt AAC @ 320 kbps wel….

 • Profielfoto
  rdesign

  @xvisx; indd, dat vond ik ook al belachelijk. :angry:

 • Profielfoto
  Rebel81

  @Pieterr en rdesign

  Hoezo ondersteund itunes geen aac 320 kbps, is gewoon in te stellen. Had mijn muziek vroeger ook in 320 kbps aac gecodeerd, tegenwoordig over op looseless (is volgens mij ook aac maar dan met een bitrape rond de 1 mbps afhankelijk van genre).

  Dat itunes-store het niet ondersteund is een tweede.

 • Profielfoto
  jobz

  ..another ripoff by Apple. :(

 • Profielfoto
  imathijs

  Jamot: Mooi dat dit nu mogelijk is. Ben al ruim een week bezig om mijn 546 songs te upgraden

  Wat? Betekent dat 546 x 0,30 cent? Of heb ik het nu verkeerd…

 • Profielfoto
  error

  Verreweg de meeste nummers die ik als 128 kbps ‘Protected AAC audio files’ heb gekocht zijn of niet verkrijgbaar als iTunes Plus, of helemaal niet meer verkrijgbaar.

  Over een paar jaar trekt Apple de stekkers uit hun DRM checkmachine en dan ben je die oude deuntjes kwijt. Wat ik je brom.

  Die watermerkjes in de iTunes Plus nummers (naam en iTunes accountnaam) is voor mij ook een belemmering om in de iTunes Store te kopen. Ik shop liever bij Boomkat, Bleep, eMusic en 7digital. 100% watermerkvrij.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  je hebt nog steeds de mogelijkheid om de liedjes op CD te branden, dus je bent ze niet kwijt

 • Profielfoto
  jvantnet

  Ook fraai dat bij sommige liedjes die het zelfde zijn maar op een andere singel of cd staan de ene wel en de ander niet drm vrij is :( , Als je niet even rond kijkt dan wordt je dus in een later stadium voor 30 cent gen***d :p