Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 januari 2009

iPhone maakt eerste foto’s US Airways crash

Toen afgelopen donderdag een vliegtuig van US Airways een noodlanding maakte in de Hudson rivier bij New York City stond ene Janis Krums op een in de buurt varende veerpont. Hij heeft het ongeluk met eigen ogen zien gebeuren, maakte er bovenstaande foto van met zijn iPhone en plaatste die vervolgens op TwitPic. Wat hij toen nog niet wist was dat die foto het eerste visuele bewijs van de crash was en de volgende dag op de voorpagina van kranten wereldwijd zou staan. Niet slecht voor een 2 megapixel kiekje.

Nu is het ergens niet verrassend dat de eerste foto van het ongeluk met een iPhone is genomen. Op Flickr is de iPhone immers al tijden de populairste telefooncamera. Wel laat dit voorbeeld zien dat de combinatie van Twitter, een camera en een 3G verbinding de weg vrijmaakt voor een nieuwe vorm van burgerjournalistiek. Rekening houdend met de plannen die Ustream.tv heeft met iPhone zou je bijna gaan uitkijken naar de volgende ramp…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone maakt eerste foto’s US Airways crash
Sluiten