Rene Bouwmeester
Rene Bouwmeester Nieuws 23 januari 2009

Illegale versie iWork ’09 bevat Trojaans paard

Zoals oplettende lezers in onze community al even wisten, komen iWork-liefhebbers die een illegaal kopietje van het grote boze Internet hebben geplukt van een koude kermis thuis.

De firma Intego weet te melden dat deze versies weliswaar prima installeren, maar als dank voor het aangenaam verpozen geheel gratis een Trojaans paard weten te stallen in de wandelgangen van uw harde schijf. Dat er vervolgens weer allerhande nare dingen met u en uw geliefde Macje kunnen voorvallen, laat zich raden. De technische details vindt u hier.

Nu is de berichtgeving van Intego niet geheel van eigenbelang gespeend: men voorziet in de basisbehoeften van het levensonderhoud middels van het uitventen van allerhande beveiligingssoftware die uw Mac okselfris door het leven moet laten gaan. De huidige melding lijkt echter legitiem en te nopen tot voorzichtigheid.

Gelukkig zijn Apple-gebruikers nette mensen, die… Enfin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Illegale versie iWork ’09 bevat Trojaans paard
Sluiten