Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 12 januari 2009

Google Chrome voor Mac: binnen een half jaar

Chrome, de nieuwe webbrowser van Google komt ook beschikbaar voor Mac OS X en Linux. Product manager voor Google Chrome Brian Rakowski heeft dit afgelopen vrijdag verteld aan CNET. Binnen zes maanden moet de gratis software beschikbaar zijn.

In de drie maanden dat beta versie en één maand dat de 1.0 versie van Chrome voor Windows beschikbaar is heeft Google een vierde plaats met een marktaandeel van bijna 2% behaald. Dit marktaandeel is voornamelijk ten koste gegaan van Microsofts Internet Explorer (60%). Firefox en Safari zitten met respectievelijk 31% en bijna 5% ook nog steeds in de lift.

Google Chrome onderscheidt zich van andere webbrowsers, door zich toe te spitsen op het gebruik van Google webapplicaties als Google Docs en Picasa, terwijl gewone websites ook goed worden weergegeven.

Kun je geen zes maanden wachten en wil je nu al iets van Google op je Mac installeren? Download dan de net gelanceerde betaversie van Picasa voor Mac. Handig als je niet van iPhoto en MobileMe houdt.

Reageer op artikel:
Google Chrome voor Mac: binnen een half jaar
Sluiten