Statenweg
Statenweg Nieuws 6 januari 2009

Eindelijk… de nieuwe 17″ MacBook Pro

Apple heeft vandaag een nieuwe 17″ MacBook Pro aangekondigd. Naar eigen zeggen is het ’s werelds dunste en lichtste 17″ notebook.

Het model beschikt over een unibody-behuizing, is slechts 2,5 centimeter dik en weegt nog geen 3 kilogram. Het heeft een 1920 x 1200 glossy LED-backlit scherm, maar optioneel kan de notebook geleverd worden met een mat scherm. Daarnaast beschikt de notebook net als de in oktober gelanceerde modellen over een glazen trackpad die tevens als drukknop dient.

De 17″ notebook komt standaard met een 2,66 Ghz Intel Core 2 Duo processor en een 320GB harde schrijf. Optioneel kan gekozen worden voor een 128GB of 256GB solid-state drive die geen bewegende delen bevat. De notebook heeft de beschikking over 3 usb poorten, FireWire 800 en een Mini DisplayPort voor het aansluiten van de 24″ LED Cinema Display. Ingebouwd zijn 2 grafische processors. Een 9400M voor simpele taken en een NVIDIA 9600M GT voor intensief gebruik van de grafische mogelijkheden.

Batterij
De 17″ MacBook Pro heeft een speciaal ontwikkelde batterij met een langere levensduur. Een techniek genaamd Adaptive Charging zorgt ervoor dat er zo efficiënt mogelijk met de batterij wordt omgesprongen. De batterij is niet te verwijderen. De extra ruimte die hierdoor vrijkomt maakt dat hij 40% groter kan zijn in omvang. De batterij gaat 8 uur mee bij gebruik van de 9400M grafische processor (7 uur bij gebruik van de NVIDIA 9600M GT) en kan tot 1000 maal herladen worden.

Milieu
Apple benadrukt dat bij de ontwikkeling van de nieuwe 17″ MacBook Pro veel aandacht is besteed aan het milieu. Het heeft net als de andere modellen die in oktober het levenslicht zagen een EPEAT Gold status. Vervuilende stoffen zijn zoveel mogelijk geëlimineerd. De notebook is bevat geen BRM’s en alle interne kabels en componenten zijn PVC-vrij. Het scherm is vrij van kwik en arsenicum. De aluminium behuizing is goed te recyclen. Door de langere levensduur van de batterij wordt het milieu minder belast.

De nieuwe 17″ MacBook Pro zal eind deze maand verkrijgbaar zijn, maar is nu al te bestellen in de online store. De standaardconfiguratie kost € 2.499.

Reageer op artikel:
Eindelijk… de nieuwe 17″ MacBook Pro
Sluiten