De week in geruchten: nieuw model iPhone in het wild, voorraad iMacs slinkt

Door: Statenweg - 15 reacties

iPhone 2,1
Macrumors heeft in de laatste firmwareversie voor de iPhone aanwijzingen gevonden dat een nieuw model in aantocht is. In de broncode duikt de tekst ‘iPhone 2,1’ op. Dit zou duiden op een grote update. De eerste generatie iPhone droeg het modelnummer ‘iPhone 1,1’. Naar de iPhone 3G wordt gerefereerd met ‘iPhone 1,2’.

Pinchmedia, een bedrijf dat diensten aanbiedt om het gebruik van iPhone-software te analyseren, meldt dat de naam iPhone 2,1 al sinds begin oktober sporadisch opduikt in hun rapporten. Dat zou betekenen dat momenteel prototypes van het toestel met dit versienummer getest worden. Medio december zou het gebruik enorm zijn toegenomen. Het gebruik concentreert zich in het gebied ten zuiden van San Francisco, waar de Apple-campus gelegen is.

iMac
Velen van ons hadden verwacht dat MacWorld ’09 ons nieuwe iMacs zou brengen. Hoewel deze verwachting toen niet uitkwam, zijn er nu sterke aanwijzingen dat dit binnenkort alsnog het geval zal zijn. Apple zou verkopers hebben medegedeeld dat de huidige iMac-modellen in de komende periode beperkt leverbaar zullen zijn. Dit kan volgens de geruchten maar een ding betekenen, namelijk dat Apple oude voorraden wil opmaken vooruitlopend op de introductie van nieuwe modellen.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Ja denk je dat de iMac en de iPhone een eeuwig leven hebben? Ik vind die modelnummers wel aardig vergezocht..

 • Profielfoto
  MetalG

  ik ben er van overtuigd dat de iMac een update krijgt, die specs zijn te lachwekkend aant worden:p

  though nog steeds super snel:)

 • Profielfoto
  Maced.2

  ja hoor gaan we weer…..NEXT graag :angry:

 • Profielfoto
  paas-haas

  Als de Imac nu al vervangen wordt door een nieuw model dan vind ik dat wel erg snel gaan. maar dat vind ik waarschijnlijk omdat ik dan een oud model heb…

 • Profielfoto
  Nelson

  Nou nou. Van mij mogen ze zo snel mogelijk komen hoor!:p

 • Profielfoto
  polansky

  Ik gok dat als we nieuwe macs gaan zien, we ook aan de vooravond staan van Snow Leopard. Ik verwacht dat die twee hand in hand zullen gaan deze keer.

 • Profielfoto
  LHJ

  word inderdaad tijd voor een imac update … dualcore is op dit moment naar mijn idee in een overgang naar achterhaling. Quadcore is nextgen voor ‘normale’ desktops; zou apple ook verdomt goed moeten weten!

 • Profielfoto
  william89

  Dan zouden we volgens het rapport wat wij gekregen hebben ook de universal dock, in-ear dopjes etc een update moeten krijgen…:p Kortom elke maand krijgen we rapporten waarin wel een paar mac’s in staan die zeer beperkt leverbaar zijn… :sealed:

 • Profielfoto
  iSneaker

  Ik mis niets aan me iPhone wat het toestel bied qua functies. Het enige wat ze mogen doen is de OS optimaliseren, verbeteren etc.. Prima toestel.

 • Profielfoto
  strigoi

  @LHJ

  Hoeveel applicaties ondersteunen Quad Core? Ziet er naar uit dat het nog niet de nieuwe standaard wordt hoor.. Bovendien zal voorlopig een goede Dual Core het nog steeds winnen van een Quad (zeker in alledaags en semi pro gebruik). Maar we gaan het zien.. Quad staat natuurlijk wel leuker op het specs lijstje..

 • Profielfoto
  Chiel1990

  in de branche waar mac’s vaak voorkomen, zijn er veel programma’s die multi-threaded zijn, dus van een quad-core gebruik kan maken.
  verder verwacht ik het haast, vooral als je kijkt naar de processors die intel momenteel uitbrengt. dus zuinige quad-cores.

  en het zal inderdaad erg mooi zijn als snow leopard tegelijk uitgebacht wordt met de nieuwe iMac’s:D

 • Profielfoto
  LHJ

  @strigoi

  nou .. ik betrok het feit ook stiekem op mezelf. Ben zelf veel met visualisatierenders bezig waarbij het echt puur en alleen om de processiekracht draait. En het is gewoon af en toe een beetje pijnlijk om te zien dat een zielig k*t-qmotion-pctje van 500,- snellere renderings doet dan dat m’n iMac van 2000,- dat doet. Naar mijn mening zou zoiets gewoon niet mogen. Waar blijft de overige 1500,-.. in het platte scherm?;) Vind gewoon dat apple ook in de middenklasse af en toe wel wat meer energie in de specs mag steken ipv dat alleen bij de Pro serie te doen waarbij de doorsneegebruiker toch geen zin heeft om een absurte bak geld neer te tellen. Op dit moment geef ik de microsoftfans ook gewoon ronduit gelijk dat apple duur is. Voor de specs hoef je het niet te doen.

  (voor de rest hou ik wel gewoon nog van mn iMac hoor ;))

 • Profielfoto
  TandMac

  Mooi, ik kijk al uit naar de eerste update van Snow Leopard! samen met de revB van de nieuwe iMac’s

 • Profielfoto
  R-Flow

  @strigoi
  Waarschijnlijk zal de ontwikkeling hiervan wat sneller gaan wanneer Snow Leopard uit is.

  @TandMac
  Waarschijnlijk is de komende update niets meer dan een Rev. C van de huidige lijn i.p.v. een nieuw model.

 • Profielfoto
  Jeordy

  Op 7 augustus 2007 introduceerde Apple een geheel vernieuwde lijn iMacs. Deze iMac is gebaseerd op de vierde generatie iMacs. Apple heeft vooral de vormgeving aangepast. Het frame is nu gemaakt van geanodiseerd aluminium. Bron: Wiki.

  Het wordt dus hoog tijd om de specificaties wat op te schroeven. Sneller en meer geheugen, snellere/nieuwere processoren en grotere harde schijven lijkt me geen overbodige luxe.