Statenweg
Statenweg Nieuws 24 januari 2009

Audiovolume en belsignaal stemmen automatisch af op omgevingsgeluiden

Wie heeft er geen last van? Je fietst naar je werk of school en onderweg word je gedwongen je iPod uit je broekzak te halen om met enige moeite – blijf vooral goed voor je kijken – het volume harder te zetten omdat je muziek onverstaanbaar is geworden door het drukke verkeer naast je. Of, de situatie waarin je MacBook zich totaal niets lijkt aan te trekken van de serene stilte die heerst in de universiteitsbibliotheek en het opstartgeluid iedereen doet opkijken met een verwijtende blik.

Een recent gepubliceerde patentaanvraag van Apple toont een oplossing. Daarin wordt een methode omschreven voor een automatische aanpassing van het audiovolume of sterkte van het belsignaal bij verandering van de omgevingsgeluiden. Een speciale sensor vangt de geluiden op, waarna de iPhone, iPod of Mac bepaalt of het zich in een lawaaiige of stille omgeving bevindt en vervolgens automatisch zal overschakelen op een geschikt volumeniveau.

Overigens zal de techniek rekening houden met de wensen van de gebruiker, zodat een oorverdovend kabaal van buitenaf niet zal leiden tot een dubbele gehoorbeschadiging doordat de iPod het omgevingsgeluid probeert te overstemmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Audiovolume en belsignaal stemmen automatisch af op omgevingsgeluiden
Sluiten