Apple schikt rechtzaak krasgevoeligheid eerste generatie iPod nano

Door: Statenweg - 8 reacties

In 2005 deed Steve Jobs een gewaagde zet door de meest succesvolle iPod op dat moment -de iPod mini- uit het assortiment te halen en te vervangen door een compleet nieuw model: de iPod nano.

Helaas kon de nieuwe iPod rekenen op klachten van de consument. Kort na de introductie van de iPod nano startten Amerikaanse kopers een class-action rechtszaak tegen Apple, omdat het model bij normaal gebruik zeer krasgevoelig zou zijn. Deze krasgevoeligheid werd deels veroorzaakt doordat Apple aanvankelijk verzuimde om de iPod te voorzien van een beschermlaag.

Apple heeft nu ingestemd met een schikkingsvoorstel waarvoor het bedrijf 22,5 miljoen dollar uittrekt. Amerikaanse kopers van de eerste generatie iPod nano kunnen aanspraak maken op een vergoeding van 15 dollar indien zij een beschermhoesje meegeleverd hebben gekregen en 25 dollar indien dat niet het geval was. Overigens betekent de schikking geen schuldbekentenis van Apple.