Statenweg
Statenweg Nieuws 27 januari 2009
Leestijd: 1 minuut

Apple krijgt patent op multi-touch interface iPhone

Het octrooibureau in de Verenigde Staten heeft Apple een patent toegewezen waarin veel van de technieken in de iPhone, waaronder het multi-touch screen (inclusief gebaren als pinch, swipe en rotation) en de grafische interface, zijn vastgelegd.

De 258 pagina’s tellende aanvraag met de titel Touch screen device, method, and graphical user interface for determining commands by applying heuristics was ingediend op 11 april 2008 en werd vorige week dinsdag toegekend. Onder de ‘uitvinders’ zijn prominente namen te vinden, zoals Steve Jobs, Scott Forstall en Wayne Westerman.

Met de toewijzing heeft Apple de mogelijkheid een juridische strijd te starten tegen fabrikanten van smartphones die technieken van de iPhone kopiëren. Afgelopen woensdag tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers gaf COO Tim Cook al aan te zullen vechten om de intellectuele eigendommen van Apple te beschermen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Apple krijgt patent op multi-touch interface iPhone
Sluiten