Alle muziek in iTunes binnenkort DRM vrij

Door: Statenweg - 17 reacties

iTunes Plus
Apple heeft aangekondigd dat vanaf vandaag 8 miljoen nummers in de iTunes Store DRM-vrij zullen zijn. Dat betekent dat deze nummers niet langer voorzien zijn van een kopieerbeveiliging en een hogere audiokwaliteit bezitten (256 kbps AAC encoding). Aan het einde van het kwartaal zullen alle 10 miljoen songs in iTunes vrij zijn van DRM. Hiervoor heeft Apple een overeenkomst gesloten met alle grote platenlabels, maar ook met duizenden onafhankelijke labels.

iPhone
Gebruikers van iTunes op de iPhone kunnen vanaf nu zonder extra kosten muziek kopen en downloaden via het mobiele netwerk. Tot vandaag was dit alleen mogelijk wanneer de iPhone de beschikking had over en Wifi-verbinding.

Prijzen
Vanaf April zal Apple afstappen van de vaste prijs voor muzieknummers in iTunes. Naast de huidige 99 cent zal het voor platenlabels ook mogelijk worden nummers te verkopen voor 69 cent of 1,29 dollar. De platenlabels hebben hier lang op aangedrongen om een hogere prijs te kunnen vragen voor recent uitgebrachte of populaire muziek.

Download iTunes 8 gratis.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Delars

  Erg prettig.:)

 • Profielfoto
  binaries4me

  ik wil een mac mini. Nee fff geen gezeur ik vindt het wel een juiste ontwikkeling en meer geld vragen voor een populair nummer vindt ik ook wel juist.

 • Profielfoto
  Rupert_nl

  DRM vrij? Wat betekent dat voor muziek die je al hebt gekocht??

 • Profielfoto
  Tos1

  Inderdaad, werkt het met terugwerkende kracht?

 • Profielfoto
  leovanh

  ja ik vraag me ook af, kan mijn muziek die ik tot nu toe gekocht heb ook drm-vrij worden gemaakt?
  verder positieve ontwikkeling hoor.

 • Profielfoto
  jkazius

  en al eerder aangeschafte muziek?… Met terugwerkende kracht DRM vrij?…;-)

 • Profielfoto
  jkazius

  volgende keer zal ik eerst beter lezen voordat ik een driedubbele vraag post…;-)

 • Profielfoto
  Didier

  Toen het iTunes plus gebeuren voor het eerst werd ge├»ntroduceerd, bestond er de mogelijkheid om de reeds gekochte muziek te ‘upgrade’.

  Wie weet nu weer, maar ik verwacht het niet.

 • Profielfoto
  McJohn

  Je kan je iTunes library updaten maar ze DRM-vrij maken via iTunes Plus en dat kost 0,30 euro per liedje,…gelukkig dat ik nog maar pas 13 liedjes gekocht heb! Vind het sneu dat je mag betalen hiervoor,…maar bon,..is gelukkig erg klein bedrag bij mij. Hoe kan ik nou zeker weten dat de muziek die ik ondertussen koop,..mij geen extra kost van 0,30 euro zal opleveren?

 • Profielfoto
  Didier

  Bij de prijs zie je dan een plusje of niet..

 • Profielfoto
  McJohn

  Ik had het kunnen weten,…. ;)

 • Profielfoto
  leovanh

  nou ik ga er niet nog eens voor betalen sprak d’ zuinige Ollander :(

 • Profielfoto
  McJohn

  Ik ben een Belg beste vriend! Tja…. Wij drinken geen flesje water met 4 rietjes!;-)
  Om je gerust te stellen,..heb mijn bescheiden library upgegrade hoor.

 • Profielfoto
  George Morel

  Tijdens de keynote, nog voordat het was besproken, heb ik al 80 liedjes geupgrade naar de DRM vrije versie in hogere kwaliteit.

  In de iTunes Store stond een grote knop. Veel songs heb ik gratis kunnen updaten, de anderen voor 30 ct per stuk.

 • Profielfoto
  de_dude1907

  Hoe heb jij je liedjes kunnen updaten voor gratis :s

  Ik heb er 300 dat ik nu kan upgrade:( maar dep rijs is echt te hoog:(

 • Profielfoto
  George Morel

  Waarschijnlijk omdat ik ze pas een aantal dagen geleden had aangekocht? Ik weet het zelf ook niet. Het ging oa. om een best of cd van Miles Davis, die kreeg ik gewoon gratis als upgrade!

 • Profielfoto
  rogerpaolo

  ik kocht vorige week Mary J Blige met U2, One, als m4p (das dus de DRM versie). Gisteren dacht ik, laat ik eens proberen van de P een A te maken. Dat werkte, en nu kan ik het ook in andere players afspelen. Volgens mij is de structuur al langer DRM vrij.