Statenweg
Statenweg Nieuws 6 januari 2009

Alle muziek in iTunes binnenkort DRM vrij

iTunes Plus
Apple heeft aangekondigd dat vanaf vandaag 8 miljoen nummers in de iTunes Store DRM-vrij zullen zijn. Dat betekent dat deze nummers niet langer voorzien zijn van een kopieerbeveiliging en een hogere audiokwaliteit bezitten (256 kbps AAC encoding). Aan het einde van het kwartaal zullen alle 10 miljoen songs in iTunes vrij zijn van DRM. Hiervoor heeft Apple een overeenkomst gesloten met alle grote platenlabels, maar ook met duizenden onafhankelijke labels.

iPhone
Gebruikers van iTunes op de iPhone kunnen vanaf nu zonder extra kosten muziek kopen en downloaden via het mobiele netwerk. Tot vandaag was dit alleen mogelijk wanneer de iPhone de beschikking had over en Wifi-verbinding.

Prijzen
Vanaf April zal Apple afstappen van de vaste prijs voor muzieknummers in iTunes. Naast de huidige 99 cent zal het voor platenlabels ook mogelijk worden nummers te verkopen voor 69 cent of 1,29 dollar. De platenlabels hebben hier lang op aangedrongen om een hogere prijs te kunnen vragen voor recent uitgebrachte of populaire muziek.

Download iTunes 8 gratis.

Reageer op artikel:
Alle muziek in iTunes binnenkort DRM vrij
Sluiten