Statenweg
Statenweg Nieuws 28 december 2008

Wintersporters gered door iPod

De iPod is als een Zwitsers zakmes. Niet alleen ben je onder de indruk van de mogelijkheden en ben je er trots op dat je ‘m bezit, hij helpt je ook te overleven. Dat bewijst een verhaal van twee Franse toeristen die afgelopen vrijdagavond vast kwamen te zitten in de besneeuwde bergen vlakbij Savognin in het zuidoosten van Zwitserland.

De twee wintersporters belden de autoriteiten voor hulp, maar de batterij van hun mobiele telefoon liet het afweten nog voordat de hulpdiensten hen konden lokaliseren. Vlak na middernacht wist de bemanning van een helikopter van de reddingsdienst Rega het tweetal alsnog te vinden, doordat de verlichting van hun iPod-scherm zichtbaar was in het donker. Hierdoor bleef het duo een mogelijk fatale nacht in de koude bergen bespaard waarin het kwik kan dalen tot -15 graden. Zij hielden slechts lichte onderkoelingsverschijnselen over aan hun avontuur.

Reageer op artikel:
Wintersporters gered door iPod
Sluiten