Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 3 december 2008

Virus nieuws verwart Mac community

De afgelopen week puilden de digitale media uit met berichten over Apple virussen en beveiliging. Vorige week deed OMT vrolijk mee door te berichten over twee kwaadaardige hacks waarmee Macs aangevallen kunnen worden. Afgelopen maandag deed de Washington Post daar nog een schepje bovenop door te melden dat Apple begonnen zou zijn om Mac gebruikers aan te sporen virussoftware te installeren via een supportartikel, iets wat ook de OMT community niet ongemoeid liet.

De onrust bleek echter niet terecht toen bleek dat het bewuste artikel al jaren oud is en slechts kleine updates heeft ondergaan in de afgelopen maanden. Sterker nog, het artikel is inmiddels door Apple verwijderd omdat het gedateerd was en foutieve informatie bevatte, zo beweert Apple woordvoerder Bill Evans tegenover Macworld.

Dit betekent natuurlijk niet dat alle kou uit de lucht is en Mac gebruikers wordt ook nog steeds aangeraden alert te blijven, maar het zal vanavond misschien toch wat makkelijker slapen worden voor die gene die zich de afgelopen dagen zorgen heeft gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Virus nieuws verwart Mac community
Sluiten