Statenweg
Statenweg Nieuws 27 december 2008

Typen op de iPhone wordt makkelijker

Een nieuwe patentaanvraag van Apple, genaamd Swipe Gestures for Touch Screen Keyboards omschrijft een methode om het typen op de iPhone en de iPod touch makkelijker te maken door de mogelijkheden van het (multi-)touch screen beter te benutten.

Veelgebruikte basisfuncties, zoals space, backspace of het invoegen van een punt, worden in de patentaanvraag opgeroepen middels gebaren in verschillende richtingen over het toetsenbord op het scherm. De betekenis van de gebaren zijn erg voor de hand liggend. Een veeg naar links met één vinger verwijdert een letter en een veeg naar rechts voegt een spatie in. Gebaren met meerdere vingers kunnen een andere betekenis geven aan de bewegingen. Een veeg met twee vingers naar links verwijdert een heel woord en hetzelfde gebaar naar rechts plaatst een punt.

Het patent is ingediend door Wayne Westerman, die als medeoprichter van het bedrijf Fingerworks pionierde op het gebied van multi-touch technologie. Sinds Apple het bedrijf overnam is de multi-touch technologie terug te vinden in diverse producten van Apple, zoals de iPhone en de iPod touch, maar ook in de in de nieuwe generatie MacBook, MacBook Pro en de MacBook Air.

Zoals altijd is een patentaanvraag geen bevestiging dat Apple de techniek ook daadwerkelijk zal toepassen. Erg onwaarschijnlijk is het echter niet, aangezien de trackpads van de nieuwe generatie notebooks reeds te bedienen zijn met soortgelijke gebaren.

Reageer op artikel:
Typen op de iPhone wordt makkelijker
Sluiten