Statenweg
Statenweg Nieuws 23 december 2008

Steve Jobs op één na meest geliefde CEO

Steve Jobs een tiran? Iemand die zijn werknemers uitmaakt voor van alles en nog wat? Een baas bij wie je voor je baan moet vrezen als je samen met hem in de lift staat? Nee, nee en… nee. Dat blijkt althans uit een onderzoek van Glassdoor.com, een website waarop werknemers hun ervaringen met werkgevers kunnen uitwisselen. Bezoekers van de site plaatsten Steve Jobs op nummer 2 als het gaat om meest geliefde bedrijfsleiders.

Steve Jobs kon rekenen op 290 reviews, terwijl er slechts 50 vereist waren om opgenomen te worden in het onderzoek. Andere CEO’s in de lijst van geliefde werkgevers zijn Art Levinson van Genentech (nummer 1), Google’s Eric Schmidt (nummer 4) en Adobe baas Shantanu Narayen (nummer 9). De lijst van meest nare werkgevers wordt aangevoerd door Steve Odland van Office Depot.

Reageer op artikel:
Steve Jobs op één na meest geliefde CEO
Sluiten