Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 16 december 2008

Steve bedankt voor Apple’s allerlaatste Macworld

Tot ieders verrassing heeft Apple bekend gemaakt te zullen stoppen met diens aanwezigheid op Macworld. De aanstaande Macworld Expo die van 5 tot 9 januari 2009 gehouden wordt in San Francisco is meteen de allerlaatste keer dat Apple aanwezig zal zijn en een Keynote speech verzorgt. Deze keynote wordt niet meer door Steve Jobs gehouden. Senior Vice President marketing Phil Schiller zal de honneurs waarnemen.

Het nieuws is naar buiten gebracht in een persbericht dat online na te lezen is. Als reden voor deze beslissing wordt een algemene trend genoemd waarbij bedrijven als Apple steeds meer mensen bereiken via andere kanalen zoals de eigen winkels en het wereldwijde web. Beurzen vallen in het niet bij de aandacht die via deze kanalen gegenereerd worden en zijn daarmee ten dode opgeschreven, in ieder geval voor Apple.

Weliswaar opmerkelijk komt het nieuws niet geheel onverwacht. De afgelopen jaren heeft Apple steeds meer beurzen en expo’s links laten liggen waaronder Macworld Tokyo en Boston, NAB, IBC en Apple Expo Parijs. Met het aanstaand afscheid van Macworld San Francisco valt de toekomstige levensvatbaarheid van het evenement te betwijfelen. De aanstaande Macworld expo belooft echter nog steeds hét Apple evenement van 2009 te worden waarmee OMT in januari nog vól goede moed af zal reizen naar California.

Wat denk jij? Zal Macworld 2009 meteen de laatste zijn? Heeft Apple een verstandige beslissing genomen? Wat zal Phil voor ons in petto hebben? Discussieer mee in de community.

Reageer op artikel:
Steve bedankt voor Apple’s allerlaatste Macworld
Sluiten