Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 december 2008

Philippe Starck ontwerpt hoogste iPod speaker

De bekende ontwerper Philippe Starck is recent weer eens achter zijn tekentafel gaan zitten. Deze keer niet met een motorfiets, sinaasappelpers of computermuis maar met ’s werelds hoogste iPod speaker als resultaat.

In samenwerking met electronicabouwer Parrot is Starck tot een luidsprekerset gekomen die meer wegheeft van twee elegante galajurken. De speakers, met de naam Zikmu, zijn meer dan 75 centimeren hoog en staan via Bluetooth met elkaar in verbinding. Op één van de twee pilaren bevindt zich een dock voor de iPod of iPhone.

Het meest bijzondere aan de Zikmu speakers is het geluid dat volgens de fabrikant 360° is, oftewel, de speakers sturen het geluid alle kanten op waardoor je hele kamer met muziek gevuld wordt. Monsieur Starck weet het allemaal nog mooier uit te drukken:
[textquote]”We were not aiming to create just another speaker, our design focused more on making the air vibrate. There is actually a three-dimensional feel to this vibration, meaning that the air is palpable, almost humanlike in presence, like a fragrance.”[/textquote]
Wie die drie-dimensionale, tastbare, mensachtige, met parfum te vergelijking geluidssensatie zelf wil ervaren moet nog heel even geduld hebben. De Zikmu speakerset komt in de lente van 2009 op de markt en gaat dan ongeveer $1.500,- kosten.

Reageer op artikel:
Philippe Starck ontwerpt hoogste iPod speaker
Sluiten