Marktaandeel Apple blijft stijgen

8 reacties

Het is weer zover. Net Applications heeft de marktaandeelcijfers weer geanaliseerd en is tot een positieve conclusie gekomen voor de Apple addict. Windows heeft in marktaandeel toe moeten geven en Apple klimt gestaag.

Net Applications komt tot haar bevindingen door te kijken naar bezoekers van websites. Van al die bezoekers was 8.87% in november een Mac-gebruiker en dat is 0.66% meer dan in Oktober. Voor Windows zijn de cijfers van afgelopen maand extra pijnlijk. Voor het eerst dook het marktaandeel van Windows onder de 90%. Met een daling van zo’n 0.8% kwam Windows daarmee op 89.62%. Niet bepaald een te verwaarlozen aandeel.

Ook de iPhone blijft een prima apparaat om het internet mee te verkennen. In november ging 0.37% van de internetbezoekers het internet op met een iPhone. Dat was begin 2008 nog 0.13%.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  kay-tong

  Erbij vertellen:

  In november waren er meer vrije dagen, waardoor meer mensen van thuis het net bezochten, waardoor er meer mac’s geregistreerd werden. Bedrijven houden nog heel sterk vast aan windows (2000/XP)

  Maar het is dus leuk om te weten dat mensen thuis wel durven iets anders nemen. In mijn familie is het aantal gebruikers aan het boomen. Tja, als je telkens toekijkt naar apple gebruikes, terwijl je moet wachten op windows, dan begint dat te knagen.

 • Profielfoto
  Maarten ter Horst

  Ook is Firefox voor het eerst door de 20% grens gebroken, en is Internet Explorer voor het eerst weer terug onder de 70%. En Safari is voor het eerst voorbij de 7%. :p

 • Profielfoto
  hennep

  ik denk niet dat de populariteits stijging ten koste gaat van de producten, maar dat de kans op virussen en malware groter wordt.

 • Profielfoto
  snipper

  OOK erbij vertellen: Dit zijn cijfers voor de VS…. ???

  En wat betreft die exclusiviteit: Apple maakt massaproducten. Als je iets exclusiefs wil, laat je er toch zelf een gouden randje aan zetten of een stierenbloed zeefdruk op maken? Het is gereedschap en het is belangrijk dat het prettig en ergonomisch vormgegeven is maar niet gemaakt om onzekerheid te compenseren of gebrek aan aandacht.

 • Profielfoto
  Edwin

  Ach winnaars (= Windows) kunnen op een gegeven moment alleen maar verliezen. Lance Armstrong kan de komende Tour, na zeven overwinningen, eigenlijk ook alleen maar verliezen..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hup Apple Hup…..maar bij al dat succes mag er wel wat verbeterd worden aan Safari. Die blijft nog veel te vaak hangen….ondanks alle updates. Verder alles prima. De iPhone blijft natuurlijk stijgen.

 • Profielfoto
  snipper

  OS X was in Europa een paar maanden geleden nog goed voor 4.1% volgens xitimonitor.com http://www.xitimonitor.com/Images/etudes/en-US/OS-200809-4.png

 • Profielfoto
  Undaunted

  @MacAanZee Bij mij idem. Ik geeft het na bijna elke patch weer een kans, maar het werkt gewoon nog niet goed genoeg hier.