Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 4 december 2008
Leestijd: 1 minuut

Marktaandeel Apple blijft stijgen

Het is weer zover. Net Applications heeft de marktaandeelcijfers weer geanaliseerd en is tot een positieve conclusie gekomen voor de Apple addict. Windows heeft in marktaandeel toe moeten geven en Apple klimt gestaag.

Net Applications komt tot haar bevindingen door te kijken naar bezoekers van websites. Van al die bezoekers was 8.87% in november een Mac-gebruiker en dat is 0.66% meer dan in Oktober. Voor Windows zijn de cijfers van afgelopen maand extra pijnlijk. Voor het eerst dook het marktaandeel van Windows onder de 90%. Met een daling van zo’n 0.8% kwam Windows daarmee op 89.62%. Niet bepaald een te verwaarlozen aandeel.

Ook de iPhone blijft een prima apparaat om het internet mee te verkennen. In november ging 0.37% van de internetbezoekers het internet op met een iPhone. Dat was begin 2008 nog 0.13%.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.