MacBook Air binnenkort niet meer de dunste?

Is de MacBook Air binnenkort niet meer ’s werelds dunste notebook, zoals Apple het product in de markt zet? Het ziet er naar uit dat Dell binnenkort een rivaliserend model introduceert dat volgens hetzelfde principe is gebouwd: een even groot scherm als de reguliere notebooks, maar een stuk dunner en lichter. Een teaserwebsite meldt dat de ‘Adamo’ is ‘coming soon’, maar verstrekt verder geen details over het nieuwe product.

Het gerucht begon eerder deze maand toen The New York Times een bericht ontdekte waarin gespeculeerd werd over een notebook van Dell die de concurrentie met de MacBook Air aan zou gaan. “Rumor has it that Dell is coming out with a computer called Adamo that will rival the MacBook Air,” was te lezen op Uptownlife.net. De website verwijderde het bericht kort nadat het opgepikt werd. Later bleek dit ‘gerucht’ van Dell zelf afkomstig te zijn om de blogosphere wakker te schudden. “We did this to wake up the personal computing category and create some buzz,” aldus Bob Kaufman, woordvoerder van Dell, tegenover The New York Times. Uit verder speurwerk bleek dat ‘Adamo’ en ‘Adamo by Dell’ door het bedrijf zijn geregistreerd als handelsmerken voor computer hardware.

Engadget citeerde later anonieme bronnen die het gerucht bevestigden. De Adamo zal verschijnen in zwart en zilver, maar zou vertraagd zijn en niet op de markt komen vóór februari. Pagina’s in de cash van Google verraden nadere details rondom het apparaat. Zo zal het beschikken over een DisplayPort voor het aansluiten van een extern beeldscherm en zal een verscheidenheid aan randapparatuur beschikbaar komen, waaronder een Blu-ray combo drive. Een optie die Apple momenteel niet aanbiedt.

Michael Tatelman, Dell’s vice president of consumer sales and marketing, wil de geruchten niet bevestigen, maar stelt dat het bedrijf met een nieuw product haar imago wil opkrikken. Dell is groot geworden met laag geprijsde pc’s en de directe verkoop aan de consument, maar het merk wordt niet snel geassocieerd met vooruitstrevendheid in design. Of Dell in staat zal zijn de MacBook Air te verslaan op het uiterlijk van de machine is nog te bezien. Aannemelijker is dat Dell is staat is de Adamo voor een lagere prijs in de markt te zetten dan de notebook van Apple. Overigens is Dell niet de enige die probeert een graantje mee te pikken van het succes van de MacBook Air. Ook IBM (Lenovo) en HP azen op een stukje van de markt die Apple ontdekte.

Reageer op artikel:
MacBook Air binnenkort niet meer de dunste?
Sluiten