Statenweg
Statenweg Nieuws 13 december 2008

Kritiek op samenstelling App Store

De overvloed aan eenvoudige en zeer laag geprijsde applicaties in de App Store leidt ertoe dat de verkoop van duurdere en complexe applicaties geremd wordt. Hierdoor loont een investering in de ontwikkeling van grensverleggende applicaties voor de iPhone niet. Dat stelt Craig Hockenberry, ontwikkelaar van Twitterrific en Frenzic, in een open brief aan Steve Jobs.

Om de hoge ontwikkelingskosten voor gecompliceerde iPhone-applicaties terug te verdienen is een hogere prijs noodzakelijk. Volgens Hockenberry is het echter onmogelijk om met een hoge prijs een aantrekkelijke positie te verkrijgen in de lijst met top-applicaties, doordat deze gedomineerd wordt door zogenoemde ‘ringtone’ apps van maximaal een aantal dollar. Om toch hoog in deze lijstjes te scoren zouden ontwikkelaars genoodzaakt zijn hun prijzen laag te houden, maar de verwachte hogere afzet als gevolg hiervan levert niet voldoende op om de hoge kosten terug te verdienen.

Consumenten zijn volgens Hockenberry wel degelijk bereid meer te betalen voor applicaties van hoge kwaliteit, maar de App Store zou developers te weinig gelegenheid bieden om aan te tonen dat hun product een hogere prijs waard is. Zo is het voor consumenten niet mogelijk om een applicatie uit te proberen, maar dienen zij over een aankoop te beslissen aan de hand van enkele screenshots. Consumenten zouden eerder bereid zijn het risico te nemen teleurgesteld te worden na de aanschaf van een applicatie van slechts 99 cent.

Met de open brief hoopt Hockenberry het probleem onder de aandacht te brengen en Apple een beter inzicht te geven in de overwegingen van ontwikkelaars.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kritiek op samenstelling App Store
Sluiten