Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 december 2008

Klassieker SimCity herleeft op iPhone/iPod touch

De game-afdeling van de App Store lijkt zo langzamerhand een vrijplaats geworden te zijn voor klassiekers uit vervlogen tijden. Wie had ooit gedacht dat Pong nu nog verkocht kon worden voor € 1,59, Pacman voor € 4,99 en Tetris voor niet minder dan € 5,99! Games uit het verleden zijn dus weer big business geworden met de komst van de iPhone en de iPod touch. Dat bracht EA Games op het idee om de klassieker SimCity weer nieuw leven in te blazen, met succes zo blijkt nu!

Voor de enkeling die niet bekend is met SimCity: de eerste versie van deze klassieker kwam eind jaren ’80 op de markt. Doel van het spel is om een stad te bouwen op een braakliggend gebied, rekening houdend met wonen en werken, infrastructuur, publieke diensten, eisen en wensen van inwoners en de zo nu en dan passerende ramp van natuurlijke of buitenaardse afkomst. Ondertussen houden adviseurs en grafieken je op de hoogte van het wel en wee in je stad. SimCity heeft veel versies en afgeleiden gekend. De variant voor iPhone/iPod Touch heeft het meest weg van SimCity 3000.

Waar de iPhone/iPod touch versies van hedendaagse games vaak uitgekleed zijn qua graphics en functionaliteit lijkt daar bij Sim City geen sprake van. Sterker nog, de ontwikkelaars van EA hebben het spel terug op de tekentafel gelegd om het speelbaar te maken op een touchscreen. Het resultaat is een game die speciaal voor de iPhone/iPod touch gemaakt lijkt te zijn. Vrijwel alle functies van oude Sim City versies zijn gehandhaafd en kunnen heel eenvoudig opgeroepen worden waardoor je het spel net zo eenvoudig (zo niet eenvoudiger speelt) als vroeger op de computer.

SimCIty voor de iPhone/iPod touch lijkt nog wel wat onhebbelijkheidjes te hebben. Zo duurt het laden van een reeds gebouwde stad erg lang en wil het spel zo nu en dan nog wel eens crashen (al blijven je vorderingen dan wel bewaard). Waarschijnlijk zal dit met een update verholpen worden maar nu al is het spel zijn geld meer dan waard. Een aanrader dus om de feestdagen door te komen!

SimCity is verkrijgbaar in de App Store voor € 7,99.

Reageer op artikel:
Klassieker SimCity herleeft op iPhone/iPod touch
Sluiten