Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 1 december 2008
Leestijd: 1 minuut

Joost voor de iPhone

We schreven mei vorig jaar al over Joost, het kanaal voor ‘internet televisie’ bedacht door de oprichters van Skype en Kazaa. Joost is een soort YouTube, maar dan in een zelfstandige applicatie en met officiële content van media bedrijven in plaats van vrije uploads. Uiteraard is Joost opgeleukt met een web 2.0 sausje, zodat we kunnen reageren, aggregeren en delen.

We zijn 1,5 jaar verder. Een eeuwigheid op Internet. Hoe staat Joost er nu voor? De concurrentie heeft in ieder geval niet stil gezeten. Een prettige verbetering is dat je sinds ruim een maand Joost niet meer apart hoeft te downloaden. De ruim 46.000 video’s en 18.000 videoclips hebben nu via Flash hun weg gevonden naar je webbrowser.

Mocht je Joost toch nog willen downloaden dan moet je bezitter zijn van een iPhone. Voor de iPhone-applicatie hoeft niets te worden betaald, maar enige kennis van de beschikbare** content is wel gewenst, want voornamelijk videoclips van schone zangeressen halen de top van de populariteitslijstjes.

Ik heb de pareltjes van de Aardman Animatiestudio’s ontdekt. Heb jij misschien ook al wat moois gevonden op Joost?

** onder andere beschikbaar op Joost:
CBS (Entertainment, News and Sports, and classic library content), Showtime, Last.fm, Wallstrip, Moblogic; Viacom, including Atom, BET, CMT, Comedy Central, LOGO, MTV, The N, Nickelodeon, Spike and VH1 programming; television series and full-length feature films from Sony Pictures Television; and the Warner Bros. Television Group, which is partnering with Joost on three branded channels in the U.S.: The WB (featuring complete episodes of hit series, including “Friends,” and original digital productions from TheWB.com), Classic WB TV (boasting full-length episodes of classic favorites from the Warner Bros. collection of series) and WB Sci Fi Fix (featuring complete episodes of the Studio’s most popular science fiction titles).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.