Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 9 december 2008

iTunes na vandaag DRM-loos verder?

Gisterennacht dook opeens een interessant gerucht op bij de collega’s van AppleInsider. De website vermoedt dat vandaag wel eens het laatste uur kan aanbreken voor DRM beveiligde muziek in iTunes. Naast platenmaatschappij EMI die al eerder zijn muziek aanbood zonder beveiliging én met hogere geluidskwaliteit zouden nu ook Sony, Warner én Universal vanaf vandaag het zelfde gaan doen.

AppleInsider baseert zich op de franse website ElectronLibre. Deze site weet ook te melden dat er een grote iTunes reclamecampagne op touw gezet zal worden in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië waarbij iTunes gebruikers een ‘oneindige’ hoeveelheid muziek kunnen downloaden na de kerst.

Nu blijven bovenstaande berichten vooralsnog niet meer dan geruchten al wordt ElectronLibre als een vrij betrouwbare bron beschouwd die destijds als enige de Franse iTunes TV Store wist te voorspellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iTunes na vandaag DRM-loos verder?
Sluiten