Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 13 december 2008

Is de toekomst van Mac OS X 3D?

Recentelijk is een reeks patenten openbaar gemaakt waaruit blijkt dat Apple nog volop bezig is met innovatie op het gebied van hard- en software. Het meest opzienbarende patent is toch wel de multidimensional desktop. Het betreft hier een omschrijving en plaatjes die samen een beeld schetsen van een 3D weergave van het OS X bureaublad.

Door toevoeging van twee zijwanden, een vloer en een plafond wordt het mogelijk om objecten van het ene naar het andere oppervlak te slepen waarmee ze anders weer gegeven worden. Zo zou een mapje op de vloer in groot formaat zichtbaar zijn, op het plafond als klein icoontje en op de wanden opengeklapt als lijst. Daarnaast beschrijft het patent dat met zwaartekracht effecten gewerkt kan worden waardoor verkeerd geplaatste objecten vanzelf naar beneden vallen.

Al met al lijkt het hier een experimenteel concept te betreffen dat nog veel uitwerking vereist als het überhaupt ooit gebruikt zal worden. Voor wie overigens denkt dat Apple de eerste is met het idee van een ruimtelijke desktop indeling brengen we graag Microsoft’s Bob in herinnering. Een volledig geflopt besturingssysteem dat een virtuele weergave toonde van een kantoor- of woonomgeving

Reageer op artikel:
Is de toekomst van Mac OS X 3D?
Sluiten