iPhone nano gerucht laait op

Al enige tijd gaat het gerucht dat Apple werkt aan een goedkopere, uitgeklede versie van de iPhone. iDealChina is de belangrijkste bron van deze speculaties. Eerder meldde het al dat de ‘iPhone nano’ 3 sensoren aan boord zal hebben, een camera en mirror screen, maar geen 3G. De nieuwe variant van Apple’s populaire iPhone zou op 20 december in productie gaan en samen met een nieuwe versie van de huidige 3G geïntroduceerd worden door Steve Jobs tijdens MacWorld 2009 dat in januari plaatsvindt.

Vandaag gepubliceerde afbeeldingen tonen een ontwerp van een hoesje voor de nieuwe ‘iPhone nano’, afkomstig van de Chinese accessoirefabrikant XSKN. De silicone case (afgebeeld naast de huidige iPhone 3G) heeft dezelfde contouren als de iPhone 3G. Het heeft dezelfde hoogte als de huidige iPod nano, maar is dikker en breder in omvang. Het hoesje zou reeds in productie genomen zijn, vooruitlopend op de introductie van het toestel.

iDealChina heeft een twijfelachtige reputatie als het gaat om voorspellingen van nieuwe producten, al wist het voorafgaande aan de introductie van de iPhone 3G eveneens aan de hand van een mal voor een hoesje details over het uiterlijk van het toestel te voorspellen. Als de ‘iPhone nano’ zoals omschreven het levenslicht zal zien, dan betekent dit volgens MacRumors dat bestaande iPhone-applicaties vanwege de afwijkende resolutie en omvang van het scherm niet zonder meer te draaien zijn op het toestel.

Reageer op artikel:
iPhone nano gerucht laait op
Sluiten