Statenweg
Statenweg Nieuws 2 december 2008

Google Calender synchroniseren met iCal

De webdienst Google Calender is uitgebreid met ondersteuning voor het CalDAV-protocol, waardoor het officieel mogelijk wordt de online agenda te synchroniseren met iCal in Mac OS X Leopard. Gebruikers kunnen offline wijzigingen aanbrengen in iCal die later automatisch gesynchroniseerd worden met ‘the cloud’. Daarnaast is het mogelijk om uitnodigingen van andere gebruikers te beantwoorden en informatie over de beschikbaarheid van contacten in te zien.

Om Google Calender te integreren in iCal heeft Google de tool Calaboration beschikbaar gesteld. Op de website van de internetonderneming is een stappenplan gepubliceerd voor het toevoegen van agenda’s uit Google Calender.

Toelichting: Agenda’s uit Google Calender zijn in iCal te plaatsen. Agenda’s uit iCal zijn echter niet in Google Calender te plaatsen. Afspraken daarentegen synchroniseren beide kanten op. Let op dat je een afspraak in iCal plaatst in een agenda van Google Calender, anders zal het niet synchroniseren met de webdienst. Google Calender is vervolgens via iCal en de usb-kabel te synchroniseren met de iPhone om de afspraken daarop te bekijken. Je kunt deze afspraken niet wijzigen op de iPhone. Ook kun je op de iPhone geen afspraken toevoegen in een agenda van Google Calender.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Calender synchroniseren met iCal
Sluiten