Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 15 december 2008

Copy/paste op je iPhone, maar nu echt!

Lieten we laatst nog een flauwe copy-paste-op-je-iPhone grap zien, nu hebben we serieuzer knip-en-plaknieuws voor iPhone– en iPod touch-bezitters!

Het bedrijfje Pastebud is, door slim gebruik van javascript en AJAX, in staat gebleken om voor het kopiëren van webpagina’s naar Mail en vice versa een interessante oplossing te ontwikkelen, waarvoor geen jailbreak, hack of viltstift vereist is. Volgens Pastebud-oprichter Jed Schmidt wordt hiermee 95% van de copy-paste wensen onder iPhonegebruikers gedekt.

Het werkt eigenlijk heel simpel. Door een javascript-code op te slaan als bladwijzer ‘Copy’, wordt de inhoud van de huidig getoonde webpagina overgenomen door een webpagina van Pastebud. Hierin kun je een selectie slepen met je vinger en op een ‘Copy’ en ‘Mail’ knopje klikken. Safari opent vervolgens een nieuw mailtje met erin de selecteerde tekst. De andere kant op werkt met een geheim e-mailadres waarmee je een mailtje naar je clipboard verstuurd. Kies je in Safari vervolgens voor de bladwijzer ‘Paste’, dan wordt de inhoud van je clipboard geplakt op de plek in een formulier waar je het hebben wilt.

OMT heeft Pastebud getest en het werkt prima! Het gebruik van Pastebud is gratis, maar voor $5 ben je verlost van enige Pastebudpromotie.

Reageer op artikel:
Copy/paste op je iPhone, maar nu echt!
Sluiten