Statenweg
Statenweg Nieuws 19 december 2008

Beschuldiging patentbreuk Apple TV na wegkapen personeel

Apple zoekt doorgaans net zo lang naar een persoon om een belangrijke vacature binnen het bedrijf op te vullen, totdat het de beste en meest getalenteerde binnen het vakgebied heeft weten te strikken. Nu komt het wel eens voor dat een belangrijke werknemer in zijn oude functie goed geïnformeerd was over toekomstplannen van het bedrijf. Zo werd Apple in november door IBM voor de rechter gesleept toen Marc Papermaster, die toegang had tot bedrijfsgeheimen, de overstap maakte naar Cupertino.

EZ4Media, dat producten op de markt zet voor draadloze entertainment in de huiskamer, heeft Apple aangeklaagd wegens inbeuk op patenten die het bedrijf in bezit heeft. De aanklacht heeft betrekking op de Apple TV, Airport Express en Macs. Apple zou personeel hebben weggekaapt dat specifieke kennis bezat over de gepatenteerde technieken die later opdoken in producten van Apple. Volgens de aanklacht verlieten in 2005 drie werknemers achtereenvolgens het bedrijf om voor Apple te gaan werken. In september 2006 kondigde Steve Jobs de komst van de Apple TV aan.

De Apple TV kan nog een dure ‘hobby’ worden van Apple wanneer de aanklacht wordt toegewezen, aangezien EZ4Media de patenten ook daadwerkelijk heeft toegepast in haar producten. Hierdoor zal de rechter eerder geneigd zijn een hoge vergoeding toe te wijzen.

Reageer op artikel:
Beschuldiging patentbreuk Apple TV na wegkapen personeel
Sluiten