Anoniem
Anoniem Nieuws 12 december 2008

Audioengine 5 speakers voor Mac, iPod, en meer

Als oprechte muziekliefhebbers zijn de medewerkers van OMT altijd op zoek naar mooier, beter en lekkerder geluid. Zo spelen er onder de leden van ‘de crew’ her en der diverse high-end setjes, en proberen we elkaar regelmatig vliegen af te vangen met nieuwe vindingen.

Doorgaans lopen dit soort speeltjes aardig in de papieren, maar soms tref je iets zeer betaalbaars met toch een heel behoorlijke kwaliteit. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de Audioengine 5’s. Een speakerset van Amerikaanse makelij, met ingebouwde versterker en voorbereid voor draadloos streamen via bv. de Airport Express. Oorspronkelijk bedoeld voor iPod en iMac, toch zal deze set in menig huiskamer niet teleurstellen als standaardspeakers.

Na slechts één mailtje was het Zwitserse Audio iN zo vriendelijk ons een review-set toe te sturen. Deze moet, volgens het Audioengine advies, een aantal uren inspelen alvorens ze tot hun volle wasdom komen. Dat doen we op dit moment met veel genoegen. Na de feestdagen zijn ze ingespeeld en doen wij op OMT uitgebreid verslag van onze bevindingen.

Daarnaast voert Audioengine een oplossing voor het draadloos streamen van muziek voor al diegenen die geen Airport Express hebben. Hiermee wordt al het geluid doorgegeven, niet alleen via iTunes. Film kijken op de Mac wordt opeens een stuk interessanter. Ook die onderwerpen we aan een kritische test. De eerste indrukken zijn veelbelovend…

Reageer op artikel:
Audioengine 5 speakers voor Mac, iPod, en meer
Sluiten