Apple werkt mogelijk aan een media server voor thuis

Zou het niet mooi zijn als je je gehele iTunes-bibliotheek (muziek en video’s!), foto’s en backups van bestanden zou kunnen bewaren op één centrale plaats en deze vervolgens vanaf iedere Mac, Apple TV of iPhone in huis, en zelfs op afstand via het internet, zou kunnen benaderen? Volgens 9to5mac.com werkt Apple aan een media server voor thuis die dit mogelijk maakt. Het zou gaan om een uitbreiding van Time Capsule, waarop je nu al met Time Machine draadloos backups kunt maken.

De media server, die naar verluidt meerdere harde schijven bevat, zal naadloos samenwerken met MobileMe. Deze dienst van Apple maakt het mogelijk bestanden, foto’s, mail, agenda en contacten ‘in the cloud’ op te slaan en te synchroniseren via het internet met een iPhone, PC of Mac. Via een subdomein gekoppeld aan je MobileMe account (bijvoorbeeld: onemorething.me.com) zijn de bestanden op de media server eenvoudig te bereiken via het internet. Verder zal het apparaat zuinig met energie omspringen door harde schijven uit te schakelen wanneer ze niet in gebruik zijn.

Zit jij te wachten op een home media server?

Reageer op artikel:
Apple werkt mogelijk aan een media server voor thuis
Sluiten