Statenweg
Statenweg Nieuws 1 december 2008
Leestijd: 1 minuut

Apple mikt op bredere ondersteuning Mini DisplayPort

Apple kondigde in oktober aan al haar toekomstige producten uit te rusten met een Mini DisplayPort. Deze door Apple ontwikkelde miniatuurversie van de gestandaardiseerde DisplayPort is reeds te vinden op de nieuwe MacBook, MacBook Pro en de 24″ LED Cinema Display. DisplayPort biedt diverse verbeteringen ten opzichte van DVI, dat tot op heden toegepast werd op de Mac voor het aansluiten van een extern beeldscherm.

Een nadeel van Mini DisplayPort, dat beter integreert in de compacte designs van Apple, is het gebrek aan randapparatuur dat dit formaat ondersteunt. Apple hoopt daar verandering in te brengen door gratis licenties te verlenen aan fabrikanten voor de implementatie van Mini DisplayPort in hun producten. Consumenten kunnen als gevolg hiervan in de toekomst meer producten verwachten die te gebruiken zijn met de Mac, zoals randapparatuur of kabels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.