Statenweg
Statenweg Nieuws 2 december 2008

Apple breidt aanklacht tegen Psystar uit

De aanklacht van Apple tegen Psystar, dat computers op de markt brengt waarop het mogelijk is het besturingssysteem Mac OS X Leopard te draaien, is uitgebreid.

Volgens de advocaten die Apple vertegenwoordigen in deze zaak is er nieuwe informatie boven water komen drijven na het indienen van de eerste aanklacht in juli van dit jaar. Apple beweert in de nieuwe aanklacht dat Psystar technische maatregelen die verhinderen dat het OS op andere systemen dan een Mac gedraaid kan worden heeft omzeild, waarmee de computerbouwer uit Florida de Digital Millennium Copyright Act zou overtreden. Daarnaast zou het met het uitbrengen van een ‘restore disk’ gebruikers hebben geholpen om te handelen in strijd met de licentieovereenkomst van Apple’s software.

In juli startte Apple een gerechtelijke procedure tegen Psystar wegens het op de markt brengen van de Mac clones. Een tegenaanklacht van Psystar waarmee het Apple beschuldigde van concurrentievervalsing werd vorige maand door een rechter in de VS verworpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple breidt aanklacht tegen Psystar uit
Sluiten