Apple: ´De iPhone en de iPod touch zijn gameconsoles’

10 reacties

Vanaf vandaag kan je zo nu en dan een artikel lezen op OMT dat afkomstig is redactie van iCreate. Je kan meer lezen over deze onderwerpen in het iCreate magazine. We beginnen met het onderwerp ‘gaming op de iPhone/iPod touch.

Apple wil met de iPhone en de iPod touch de directe concurrentie aangaan met de PSP en de Nintendo DS. Dit heeft Apple bij monde van Michael Newey (Europese productmarketing) bekend gemaakt aan Nederlands Apple-tijdschrift iCreate. Dit bevestigt eerdere berichten op onder andere Engadget, waar Apple’s Director of Technology Evangelism John Geleynse hetzelfde beweerde.

Vooral de iPod touch moet hét wapen worden tegen de handhelds van Sony en Nintendo. ‘Niet alleen geloven we in de iPod touch als platform voor games, ook zien we het als de toekomst van gaming,’ aldus Newey. De sleutel van het succes ligt niet eens zozeer bij Apples multimediaspeler, alswel bij de App Store.

De App Store mag een groot succes genoemd worden: sinds de opening van de digitale winkel in juli zijn er al ruim 200 miljoen programma’s gedownload. Momenteel zijn er ongeveer 8000 apps verschenen, waarvan 1500 games. Volgens Newey plukken de gamers daar de vruchten van: ‘De meeste games kosten minder dan 8 euro en een hoop games zijn gratis. Een andere handheldgame kost ongeveer 30 euro. Bovendien hoef je nooit meer naar de winkel om te kijken of ze de game wel hebben. Alle games voor de touch liggen in de App Store.’

Dit bericht is een sneak preview van een artikel uit icreate. Het gehele artikel mét uitgebreide beschouwing staat in iCreate nr. 4 en ligt vanaf 23 december in de winkel.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  sven-

  Vooral de 2e gen. iPod Touch is geschikt als gameconsole. Deze heeft de hoogst geklokte processor en een langere batterijduur dan de iPhone.

 • Profielfoto
  sanderman

  8000 apps?

  ik dacht dat het er al veel meer waren, was laatst niet de grens van 10.000 overschreden?
  zie ook: http://www.148apps.com/news/app-store-total-tops-10000/
  niet vervelend bedoeld hoor, maar wel even de goede cijfers vermelden.

  Ik ben benieuwd of apple overeind blijft in de games wereld. ’t Klinkt leuk hoor, “hét wapen tegen de handhelds van Sony en Nintendo”, maar ik vind een iPod touch nog niet helemaal in de buurt komen van de PSP dan wel DS.

 • Profielfoto
  julesp

  Website van iCreate doet het niet…….

 • Profielfoto
  NTG

  nu moeten onze GameKings van TMF nog gaan meedoen en ik ben helemaal blij!:)

 • Profielfoto
  Yeti

  @sanderman, ja, dat was wel zo, maar apple heeft er intussen al weer 2000 uitgehaald omdat die niet door de test der steve jobs heenkwamen:P

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ik weet niet wat jullie er van denken maar zolang er geen knoppen op een iPod touch of iPhone zitten blijft voor mij een PSP nog steeds een betere console. Het is geweldig dat wanneer je het scherm naar rechts draait, je auto naar rechts stuurt maar toch blijft het suf werken. Sommige spellen zijn zeker wel leuk maar het blijft beperkt gamen in tegenstelling tot een DS of PSP. Apple moet gewoon doen waar ze goed in zijn en niet onterecht op een podium klimmen en de eerste plaats claimen terwijl ze er zelf geen kaas van hebben gegeten. Grootspraak, optimisme en zelfverheerlijking zijn woorden die bij me opkomen elke keer dat ik hoor dat apple zichzelf claimt als de beste “game console”… *iPhone liefhebber*

 • Profielfoto
  Justus

  10000 apps nu al. Alle respect maar iCreate mag relevantere info vrijgeven

 • Profielfoto
  JBCJanssen

  LOL: Op die site staat “Feature: de uiltieme iPod-Gids”. Leuke typo…:P

 • Profielfoto
  snipper

  .. de toekomst van gaming,’ aldus Newey

  Hou toch op. Gamen op een schermpje van een mobieltje, terwijl er 30 inch schermen zijn? Waar is het surround geluid? Het blijft een heel slap aftreksel van de heftige beleving die gamen kan zijn.

 • Profielfoto
  roro

  :( Fijn ! Reclame maken voor een commercieel blad. Denken jullie ook nog aan de concurrenten van iCreate ?