Statenweg
Statenweg Nieuws 18 november 2008

Volledige Flash Player binnenkort geschikt voor draagbare apparaten

Adobe werkt momenteel samen met ARM en Qualcomm aan een volledige versie van Flash Player voor draagbare apparaten met een ARM-processor aan boord. Momenteel zijn deze apparaten al dan niet voorzien van een uitgeklede versie van de Flash Player, waardoor de mogelijkheden voor het weergeven van Flash-content beperkt zijn. De eerste apparaten met de nieuwe software van Adobe zullen midden 2009 op de markt komen. Naast een flink aantal mobiele telefoons zijn de ARM-processors in verschillende andere soorten consumentenelektronica te vinden.

Deze ontwikkeling biedt mogelijk perspectief voor gebruikers van de iPhone waarvoor ondersteuning van Flash een van de meest gewenste opties is. Steve Jobs stelde eerder dat hij geen interesse heeft in een lite-versie van Flash. De volledige desktopversie zou daarentegen te zwaar zijn voor gebruik op het toestel. De iPhone maakt gebruik van een ARM1176-processor. Of de geoptimaliseerde versie van Flash hierop beschikbaar komt is afhankelijk van Apple. Eerder kondigde Adobe al aan een speciale versie van de Flash Player te ontwikkelen voor de iPhone, maar dat de komst daarvan werd tegengehouden door de strenge voorwaarden die Apple stelt voor applicaties.

Reageer op artikel:
Volledige Flash Player binnenkort geschikt voor draagbare apparaten
Sluiten