Tony Fadell verlaat Apple – update

Door: darh - 1 reactie

Vandaag laat The Wall Steet Journal ons weten dat het hoofd van de iPod divisie, Tony Fadell, Apple gaat verlaten. Hij zou dit doen om persoonlijke redenen.

Tony Fadell bedacht, voordat hij bij Apple kwam werken, een concept waarin een mobiele media speler, een computer programma en een internetwinkel samenwerken. Met dit concept is hij bij verschillende technologie bedrijven langs geweest maar niemand zag brood in het idee, behalve Apple. Dit bleek een goede zet van Apple te zijn want niet heel veel later werd Apple de belangrijkste speler op de muziek markt, waarbij het bedrijf in Amerika inmiddels de grootste muziek verkoper is.

Volgens The Wall Street Journal zal Fadell vervangen worden door een oude IBM medewerker,Mark Papermaster, waar we eerder al over schreven.

Klik op “Lees verder” voor een update.

Update:

Apple heeft inmiddels een persbericht geplaatst welke wat meer informatie geeft over de situatie. Hieruit blijkt dat Fadell niet volledig het bedrijf zal gaan verlaten, echter zal hij minder gaan werken en daarom ook zijn rol als executive officer zal neerleggen. Ook blijkt dat de vrouw van Fadell, Danielle Lambert, haar functie als “vice president human resources” neer gaat leggen. Wanneer er een vervanger voor haar is verlaat ze Apple.

De officiƫle reden die wordt gegeven voor het vertrek van het stel is dat ze meer tijd aan hun jonge gezin willen besteden.

Met de komst van Mark Papermaster zal de iPod divisie van naam veranderen naar “Devices Hardware Engineering” welke bestaat uit de samenvoeging van de iPhone en iPod divisie.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    NTG

    nu maar hopen dat hij dan weer geen top-secret data gaat verspreiden… :sealed:
    maar die man is waarschijnlijk al helemaal binnen gelopen, die zoekt zeker geen baan meer… ???