The Long and Winding Road to iTunes

Door: Statenweg - 12 reacties

Slecht nieuws voor liefhebbers van The Beatles. Onderhandelingen om het oeuvre van de populairste en invloedrijkste popgroep ooit in iTunes te krijgen zijn stilgelegd, aldus Sir Paul McCartney die persoonlijk niet bij de besprekingen betrokken lijkt te zijn.

De voormalige bassist van de band zou naar eigen zeggen de muziekcatalogus graag in iTunes en andere online muziekwinkels zien. Om dat te bereiken dienen EMI, dat de rechten op een groot deel van de collectie bezit, en Apple Corps, het bedrijf van de nog levende bandleden en erfgenamen, een overeenkomst te bereiken. Volgens een woordvoerder van EMI is er hard gewerkt aan een deal, maar is tot op heden geen overeenstemming bereikt.

Als gevolg van een conflict tussen computerbouwer Apple Inc. en het bedrijf van de bandleden over het gebruik van naam en logo, heeft deze laatste partij lange tijd geweigerd de muziek via iTunes beschikbaar te stellen. Sinds het conflict in 2006 ten einde kwam, doen regelmatig geruchten de ronde dat The Beatles alsnog in iTunes zullen verschijnen. Steve Jobs gaf vorig jaar al aan dat Apple de muziek van de Fab Four graag tegemoet ziet in iTunes. “As soon as they’re ready, we’re ready.”

Vorige maand werd bekend dat muziek van The Beatles gebruikt gaat worden in een videogame van de makers van het populaire Rock Band.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Pepperonie

  Maar de echte beatles fans hebben toch alles op LP thuis liggen. Zoals het ook hoort.
  Dus ik zie het probleem niet.

  Er ontbreken naar mijn mening eigenlijk te veel dingen in de iTunes store. Niet alleen de Beatles. Misschien moet Apple er zelf eens iets minder aan willen verdienen. Zeker als ze het voor 0.99 willen blijven aanbieden.

 • Profielfoto
  NTG

  dan toch maar lekker iligaal downloaden:p

 • Profielfoto
  WhyNot

  @NTG

  Ga jij maar door met ‘iligaal’ downloaden.

 • Profielfoto
  gertvandam

  Beatles?

 • Profielfoto
  Monsta

  Kinderachtige oude mannetjes. Misschien een leuke confrontatie om ze een indicatie te geven van het bedrag dat de Beatles tot nu is misgelopen omdat hun songs niet beschikbaar zijn bij iTunes. Niet dat ze al bulken van het geld, maar toch, blijft een feit dat ze een hele belangrijke verkoop lijn al jaren lang mislopen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De Beatles, welke Beatles??

 • Profielfoto
  error

  Ik wordt zo moe van dat eeuwige gezeur over The Beatles in de iTunes Store… iedere liefhebber heeft hun muziek al in verschillende mediavormen gekocht… en inmiddels al lang op zijn of haar iPod staan… en een nieuwe generatie ‘fans’ haalt de complete Beatles discografie ondertussen gewoon via torrents binnen,

  Plus: koopt nooit iets van EMI mensen, het zijn boeven.

 • Profielfoto
  LeonB

  Toch is er wel degelijk reden voor de Beatles-fan om uit te kijken naar het toevoegen van het ouvre van de Fab Four aan de iTunes Store: onlangs is de collectie geheel digitaal geremasterd. Daar is een hoop werk in gestoken dus ik vermoed dat het zeker de moeite waard is. Toch zonde dat het niet aan de intellectueel eigenaars van het werk ligt; Ringo en Sir Paul zijn zelf goed vertegenwoordigd op de iTunes Store. Sterker nog, er is zojuist een nieuw album genaamd “Electric Arguments” op de iTS verschenen van The Fireman, een niet geheel onverdienstelijke collaboratie tussen Paul McCartney en producer Youth.

 • Profielfoto
  MegaChriz

  @error
  Ik verzamel de muziek van The Beatles ook, maar ik heb nog niet alle albums. Ik verkies het solowerk van Paul McCartney boven dat van The Beatles. Waarschijnlijk ga ik morgen Electric Arguments kopen.
  Wel is het zo dat ik vaak liever de CD in de winkel koop, omdat je er dan ook het boekje erbij krijgt. Bovendien ben ik dan ook minder bang de muziek kwijt te raken.

 • Profielfoto
  caers_bart

  Ik vraag me echt af wie daar op zit te wachten, schuif enkele CD’s in je mac en laden maar in itunes, klus geklaard.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik ga die mannen echt niet missen hoor :D

 • Profielfoto
  8Jouketje8

  Pff, dat zou wel eens tijd worden, zeg..