Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 6 november 2008
Leestijd: 1 minuut

T-Mobile maakt minder winst

Regelmatig wordt OMT in de reacties beticht van het ‘ver-appelen’ van het nieuws, om een bericht bestaansrecht te geven op deze site.
Als dat al zo is, dan hebben niet alleen wij maar ook de ‘reguliere media’ daar last van. Het bewijs wordt geleverd met de berichtgeving rond de kwartaalcijfers van T-Mobile.

Nu.nl en De Telegraaf nemen klakkeloos de ANP kop over: ‘iPhone kost T-Mobile winst’. Hiermee worden de kwartaalcijfers op smaak gebracht, door ze volledig in het teken te stellen van de iPhone. Laten we zelf even naar de cijfers kijken:

Het verwerven van een iPhoneklant kost T-Mobile 31 euro meer dan een reguliere klant. Vermenigvuldigen we dat met het aantal verkochte iPhones in het derde kwartaal (60.000) dan zijn de iPhone gerelateerde meerkosten in totaal 1,86 miljoen euro. De winst daalde van 114 miljoen naar 91 miljoen euro. Een verschil van 23 miljoen euro. De iPhone draagt daarmee voor 8% bij aan de winstdaling. De overige 92% is waarschijnlijk grotendeels te vinden in de kosten voor de samenvoeging van T-Mobile met Orange. Maar dat is natuurlijk lang niet zo sexy.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
T-Mobile maakt minder winst
Sluiten