Steve Jobs houdt van vliegen

Door: Statenweg - 17 reacties

Wij zien Steve Jobs graag weer een keer terug in Rotterdam. Aan de vliegreisjes van Steve in zijn privéjet (betaald door Apple) hangt echter wel een prijskaartje. Per kwartaal dient het bedrijf de kosten voor het gebruik van de Gulfstream V Jet aan de Amerikaanse financiële autoriteit SEC door te geven. Deze cijfers zijn interessant, want volgens een analist die eerder dit jaar geciteerd werd door Alley Insider bestaat er mogelijk een verband tussen Steve’s vlieggedrag en nieuwe producten en deals die we kunnen verwachten.

Na een daling begin 2008 stijgen de kosten inmiddels weer tot boven de wolken. In het afgelopen kwartaal (juli-september) betaalde Apple $189,000 voor het toestel. Daarmee wordt de groei in de twee kwartalen daarvoor doorgezet. In de periode oktober tot december vorig jaar werd echter een record aantal dollars uitgegeven voor het toestel, namelijk meer dan een half miljoen. Steve Jobs is niet de enige die vliegt in de Gulfstream, ook andere hooggeplaatste personen binnen Apple kunnen gebruik maken van het toestel.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Nicks

  Echt een jongensdroombedrijf. Toffe dingen maken, veel geld verdienen, prive vliegtuig…

 • Profielfoto
  McQueen

  Dit alles uiteraard in het kader van een Greener Apple.

 • Profielfoto
  dago

  Ons bedrijf heeft ook een Gulfstream:-)

  Ook stoer jongensbedrijf denk ik:P

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Dat vliegen is toch niet veel meer dan een stadsbus met vleugels? Vliegen zelf is niet mijn lol, het arriveren wel.

 • Profielfoto
  MacBooky

  Stelletje calvinisten :angry: :angry:

 • Profielfoto
  Brims

  Het is echt ziekelijk dit allemaal te willen weten.
  Om maar uit te vogelen of er weer wat nieuws op komst is.

 • Profielfoto
  dhocks

  die kosten kunnen ook uit de stijgende brandstofprijzen voortkomen, en een onderhoudsbeurtje zal ook snel zo’n halve ton zijn lijkt me zo, ofwel.. behoorlijk koffiedik kijken, maar daaom niet minder leuk!

 • Profielfoto
  dhocks

  of misschien heeft ie wel een maitresse ergens in diep rusland! :p

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Zou ik ook doen, de hele dag vliegen ;)

 • Profielfoto
  NTG

  “prijs inclusief caviar, champane en ijs-met-eetbaar-bladgoud-erop, ook sexy personeel wordt niet vergoed“:p

 • Profielfoto
  Ouistiti

  ik vind dat ze echt véél, véél te ver gaan om gewoon te weten ‘wanneer er ongeveer misschien nieuwe dingen uit zullen komen’. Tenslotte kunnen ze aan de hand van andere factoren toch nog veel beter voorspellen wanneer iets uit gaat komen? (Zoals via mensen die binnen Apple werken, enz…)

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Een jongensdroom:P? Zo’n beetje elk groot Amerikaans bedrijf heeft een privejet. Net alsof Apple degene is die jongensdromen uit laat komen;):p.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Je maakt mij niet wijs dat ze er maar 1 hebben. Stumpers.

  “Oh, heeft Steve hem dan al weer. Afijn, eh, een weekje later dan?”
  “Ook niet, …ok…”

 • Profielfoto
  topaj

  Wat moet je d’r mee? Behalve af en toe vliegen?

 • Profielfoto
  drahreg

  als je niks te melden hebt…meld dan niks
  10 op de schaal van larie
  misschien als we nader onderzoek doen naar de stoelgang van de heilige Steve kunnen we achterhalen of er op korte termijn een tablet Mac opkomst is… bijna net zo onnozel als reageren op elke scheet die microsoft laat over Vista. als het hier zo doorgaat schrijf ik mij hier uit en laat ik mij elders wel informeren..
  fijn weekend.

 • Profielfoto
  sypie

  Juist, en dat uitschrijven kan dus niet…anders blijft het ledenaantal niet stijgen..;-)

  Maar inderdaad: wie zegt dat Steve zelf al die kosten bij elkaar vliegt? Zoals in het stukje vermeld mogen ook andere toppers met dat ding op pad. Alle kosten zijn de afgelopen maanden ook flink gestegen, zowel voor dat vliegtuig als Steve’s mercedes. De komende tijd zullen de kosten wel weer zakken omdat er voor de nieuwe World Expo geen nieuwe zaken meer komen zoals Apple bekendgemaakt heeft. De vorige periodes was het natuurlijk zo dat de iPhone veel vliegverkeer gegenereerd heeft.

 • Profielfoto
  Roelof Roos

  Apple betaalt alleen de vluchten voor Apple hoor. Steve mag er ook voor privé doeleinden mee vliegen, maar dan moet hij het zelf betalen. Hij is ook weer geen kroonprins zal ik maar zeggen.

  Het voordeel van een vliegtuig als een Gulfstream is dat het hoger kan vliegen dan de meeste vliegtuigen. Dat heeft 2 grote voordelen: je komt bijna nooit iemand anders tegen en je kunt dus linea recta naar je bestemming. Daarnaast is de lucht dunner waardoor je sneller kan vliegen. Nadeel is dat je minder mensen/bagage mee kan nemen.

  Verder maakt de brandstofprijs natuurlijk niet zo veel uit. Je hebt 3 tot 4 vliegers nodig, personeel voor onderhoud, een hangar en niet te vergeten: het vliegtuig zelf. Alleen armoedzaaiers maken zich zorgen over brandstofprijzen.;)