Statenweg
Statenweg Nieuws 7 november 2008

Steve Jobs houdt van vliegen

Wij zien Steve Jobs graag weer een keer terug in Rotterdam. Aan de vliegreisjes van Steve in zijn privéjet (betaald door Apple) hangt echter wel een prijskaartje. Per kwartaal dient het bedrijf de kosten voor het gebruik van de Gulfstream V Jet aan de Amerikaanse financiële autoriteit SEC door te geven. Deze cijfers zijn interessant, want volgens een analist die eerder dit jaar geciteerd werd door Alley Insider bestaat er mogelijk een verband tussen Steve’s vlieggedrag en nieuwe producten en deals die we kunnen verwachten.

Na een daling begin 2008 stijgen de kosten inmiddels weer tot boven de wolken. In het afgelopen kwartaal (juli-september) betaalde Apple $189,000 voor het toestel. Daarmee wordt de groei in de twee kwartalen daarvoor doorgezet. In de periode oktober tot december vorig jaar werd echter een record aantal dollars uitgegeven voor het toestel, namelijk meer dan een half miljoen. Steve Jobs is niet de enige die vliegt in de Gulfstream, ook andere hooggeplaatste personen binnen Apple kunnen gebruik maken van het toestel.

Reageer op artikel:
Steve Jobs houdt van vliegen
Sluiten