Steve Ballmer gecharmeerd van AppStore

Door: Statenweg - 25 reacties

Steve Ballmer, CEO van Microsoft, is erg gecharmeerd van de AppStore, de online winkel van Apple waar gebruikers van de iPhone en de iPod touch applicaties kunnen aanschaffen die ontwikkeld zijn door derden. Binnenkort zal Microsoft daarom eveneens ontwikkelaars de mogelijkheid bieden hun applicaties direct naar de consument te distribueren. Ballmer sprak niet specifiek over Windows Mobile. Het is dus ook mogelijk dat hij het op een ander terrein dan het mobiele platform wil toepassen.

Hoewel het idee zelf geen enorme winsten zal opleveren voor Microsoft, maakt de centrale manier van distribueren het aantrekkelijker om voor een bepaald platform te ontwikkelen. Volgens Ballmer helpt het ontwikkelaars om hun producten onder de aandacht te brengen van de gebruikers.

De AppStore werd afgelopen zomer tegelijk met de introductie van de iPhone 3G geopend en is in enkele maanden tijd uitgegroeid tot een groot succes. Inmiddels zijn meer dan 200 miljoen applicaties verkocht. In totaal zijn er ruim 5.500 applicaties beschikbaar voor de iPhone en de iPod touch, veelal gratis.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  sven-

  Wat een complete droeftoeter is die kerel toch ook. Ik kan me nog herinneren hoe hij de iPhone uitlachte, en zijn eigen Windows Mobile de hemel in prees. Maar kijk nu toch eens!

 • Profielfoto
  Petje

  En alweer wordt er van Apple gekopieerd! :sealed:

 • Profielfoto
  apple_fan

  Ze kunnen ook niks zelf goed maken. :sealed:

 • Profielfoto
  sypie

  Beter goed gejat dan slecht bedacht!

 • Profielfoto
  bassbug

  Pfff…. hebben die sukkels bij M$ geen eigen ideeen dan weer jatten? :angry:

 • Profielfoto
  proud

  Hebben jullie geen leven?

 • Profielfoto
  filenox

  Dat is marketing, als het goed werkt, populair is én er nog geen patent op is kopieer het dan:D

  Key to succes;)

 • Profielfoto
  Afroman

  @proud

  Ja echt he.

  Zo gaat dat in de commerciele wereld. Dingen bedenken en dingen jatten.

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Ze moeten ja ergens het geld vandaan halen, want die verkoopcijfers van Windows zullen wel tegenvallen :D

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De macht der gewoonte…he

 • Profielfoto
  iDaan

  charmante foto trouwens… straalt intelligentie van af zeg.. :p

 • Profielfoto
  ctxppc

  @ petje: groot gelijk! Iedereen (o.a. Android,…) jat van de appstore! Apple zou een patent moeten hebben voor deze nieuwe manier van verkoop! Wat een mooi idee!

  Apple is duidelijk een uitvinders-, ideëen- én designbedrijf! De toekomst van technologie!

 • Profielfoto
  Koekenboes

  wanneer is het nou eens afgelopen met dat ontiegelijk simpele apple-fanboy en alles-wat-microsoft-doet-is-toch-niet-goed gedrag. Het is zooooo voorspelbaar. Alsof Apple lekker bezig is en niks jat. Ik heb toch echt het idee dat Apple zich langzaam richting het control-freakerige gedrag waar ms om bekend stond aan het begeven is en ms de tegenover gestelde richting. Het blijven bedrijven mensen, waar geld verdiend moet worden. Niks meer, niks minder. Geen ideologieën waar blind in geloofd hoeft te worden.

 • Profielfoto
  Mattnh

  @proud op dinsdag 11 november 2008 23:26
  Meer dan jij kan bedenken.

 • Profielfoto
  Xserve

  Zou hij het over de Xbox 360 hebben? Over een week komt daar een soortgelijk platform online waarmee mensen zelfs games kunnen maken en voor iedereen beschikbaar maken. Zie voor meer info: http://creators.xna.com/en-US/

 • Profielfoto
  Have a cigar

  mr. x turbo en Koekenboes

  Ja, zo gaat dat…  op weg naar faillisement.

  Het duur nog even (+ 10 jaar), maar MSFT is op weg naar hoofdstuk 11.

  Een beetje jatten is niet zo erg, maar het enige wat Microsoft goed kan is zich als een monopolist gedragen. En aan die positie wordt nu geknabbeld (o.a. door Apple). De rest is shit, technisch, esthetish, moreel en zelfs hun business case zuigt.

 • Profielfoto
  Maced.2

  Steve Ballmer…..WTF ???

 • Profielfoto
  brambalk

  Interessante vraag zou zijn of Microsoft nog steeds zoveel in de melk te brokkelen zou hebben als het géén monopolist was.
  Zou het dan nog zichzelf overeind kunnen houden en een rol kunnen blijven spelen (zoals bijvoorbeeld Corel al jaren doet)?

 • Profielfoto
  Have a cigar

  P.S. Als ze Ballmer eruit werken zal ik mijn mening mogelijk moeten herzien.
  Maar die blijft nog wel even;-)

 • Profielfoto
  Jeordy

  Is die gast al eens gecheckt op borderline?

 • Profielfoto
  Aidovive

  MS begint aardig wat barsten te vertonen. De concurrentie van met name Google en het groeiende marktaandeel van Apple doen hen ook al geen goed. Windows 7 zou het tij weer een beetje moeten gaan keren, maar ik betwijfel of dat wel gaat lukken.

  Overigens is het direct distribueren voor Microsoft niet iets nieuws. Ze doen dit ook al een tijdje via XBOX Live en via Windows Marketplace.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ik haat die gozer, met z’n hoofd.. Eerst de hele tijd de iPhone letterlijk uitlachen en nu dit, weg met die podiumbespringende lamlul.. I love this company! :angry:

 • Profielfoto
  PretPedKadet

  Toevallig las ik laatst in mijn bedrijfseconomie boek dat klanten van Apple bijna emotioneel zijn verbonden aan het bedrijf. Is in deze reacties goed zichtbaar.

 • Profielfoto
  rvanheukelum

  Heeft iets te maken met een aversie tegen hypocritie … dat is toch iets waar MS zich doorgaans aan schuldig maakt. Ik kan me herinneren dat Steve Jobs bij het tonen van de gebruikersovergang bij meerdere account, domweg beaamde dat het idee van MS kwam … en dat ze het alleen veel mooier nagemaakt hadden. Dat is eerlijk … dat wordt wél gewaardeerd …

 • Profielfoto
  Jeffry

  Ach laten we wel zijn… de Appstore mag dan commercieel een succes zijn. Innovatief vind ik dat zeker niet met al die regeltjes. Als MS het op die manier aan zou pakken, zou iedereen er over vallen en zou het belachelijk zijn dat ze op die manier concurrentie willen weren. Apple wordt wederom de hemel in geprezen. Ik zie het nut wel van die regels, het levert kwaliteit… maar het blijft wat scheef dat MS geen compleet product mag leveren dat op sommige punten omwille van kwaliteit is afgebakend en Apple wel en daar zelfs voor geprezen wordt.

  Daarnaast is het flauw om elke keer de meest lelijke foto van Ballmer uit te zoeken… hij heeft er het hoofd voor… maar goed… Als je blij bent met je Apple… blijf dan gewoon de goede punten van Apple benadrukken, in plaats van continu de andere partijen in een ‘kwaad’ daglicht te stellen, dat heeft Apple bovendien helemaal niet nodig.