Statenweg
Statenweg Nieuws 11 november 2008

Steve Ballmer gecharmeerd van AppStore

Steve Ballmer, CEO van Microsoft, is erg gecharmeerd van de AppStore, de online winkel van Apple waar gebruikers van de iPhone en de iPod touch applicaties kunnen aanschaffen die ontwikkeld zijn door derden. Binnenkort zal Microsoft daarom eveneens ontwikkelaars de mogelijkheid bieden hun applicaties direct naar de consument te distribueren. Ballmer sprak niet specifiek over Windows Mobile. Het is dus ook mogelijk dat hij het op een ander terrein dan het mobiele platform wil toepassen.

Hoewel het idee zelf geen enorme winsten zal opleveren voor Microsoft, maakt de centrale manier van distribueren het aantrekkelijker om voor een bepaald platform te ontwikkelen. Volgens Ballmer helpt het ontwikkelaars om hun producten onder de aandacht te brengen van de gebruikers.

De AppStore werd afgelopen zomer tegelijk met de introductie van de iPhone 3G geopend en is in enkele maanden tijd uitgegroeid tot een groot succes. Inmiddels zijn meer dan 200 miljoen applicaties verkocht. In totaal zijn er ruim 5.500 applicaties beschikbaar voor de iPhone en de iPod touch, veelal gratis.

Reageer op artikel:
Steve Ballmer gecharmeerd van AppStore
Sluiten