Statenweg
Statenweg Nieuws 4 november 2008

‘Productie iPhone 40% lager in 4e kwartaal’

Volgens analist Craig Berger van Friedman Billings Ramsey zal de productie van de iPhone in het vierde kwartaal van dit jaar minstens 40% lager zijn dan in het afgelopen kwartaal. Deze afname is een stuk groter dan de eerder verwachte daling van 10%. De analist baseert zijn conclusie op een onderzoek naar het aantal gekochte onderdelen door Apple voor de productie van het toestel.

Als mogelijke verklaring geeft Berger dat Apple in het derde kwartaal meer geproduceerd heeft dan de vraag op dat moment om voorbereid te zijn op de aankomende feestdagen. De opgebouwde voorraden worden nu aangesproken. Toch sluit de analist niet uit dat Apple’s beslissing om de productie te verlagen het gevolg is van een dalende vraag door de economische crisis. “No market segment will be spared in this global downturn,” aldus Berger.

Dit bericht staat haaks op het verkoopsucces dat Apple rapporteerde tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers op 21 oktober. Apple heeft in het derde kwartaal bijna 7 miljoen iPhones verkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Productie iPhone 40% lager in 4e kwartaal’
Sluiten