‘Productie iPhone 40% lager in 4e kwartaal’

Door: Statenweg - 5 reacties

Volgens analist Craig Berger van Friedman Billings Ramsey zal de productie van de iPhone in het vierde kwartaal van dit jaar minstens 40% lager zijn dan in het afgelopen kwartaal. Deze afname is een stuk groter dan de eerder verwachte daling van 10%. De analist baseert zijn conclusie op een onderzoek naar het aantal gekochte onderdelen door Apple voor de productie van het toestel.

Als mogelijke verklaring geeft Berger dat Apple in het derde kwartaal meer geproduceerd heeft dan de vraag op dat moment om voorbereid te zijn op de aankomende feestdagen. De opgebouwde voorraden worden nu aangesproken. Toch sluit de analist niet uit dat Apple’s beslissing om de productie te verlagen het gevolg is van een dalende vraag door de economische crisis. “No market segment will be spared in this global downturn,” aldus Berger.

Dit bericht staat haaks op het verkoopsucces dat Apple rapporteerde tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers op 21 oktober. Apple heeft in het derde kwartaal bijna 7 miljoen iPhones verkocht.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  WaZoo

  Ik ben toch wel heel erg benieuwd naar wie hier een zinnig commentaar op kan geven:)

 • Profielfoto
  Anoniem

  misschien gaat de productie omlaag vanwege een update?

 • Profielfoto
  espaan

  Ik dacht dat het bericht van Apple kwam, maar het is gewoon een quote van een analist (waar je IMHO toch vaak niets aan hebt) buiten Apple. Iemand roept productie gaat omlaag, want ik heb wat getallen gezien.
  Komkommertijd ?;)

 • Profielfoto
  snipper

  Onzin, want op dit moment merkt de groep consumenten die iPhones koopt nog nauwelijks iets concreets van economische problemen. Lees maar eens in de kranten:

  De Universiteit van Michigan maakte vrijdag ook bekend dat de 12-maanden inflatieverwachting in oktober is gedaald naar 3,9% van 4,3% in september. De 5-jarige inflatieverwachting daalde naar 2,9% in oktober van 3,0% in september.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl