Patentaanvraag toont statusindicatoren iPhone

Door: Statenweg - 12 reacties

Telkens wanneer je op de iPhone de batterijstatus wilt bekijken of na wilt gaan of je een gesprek gemist hebt dien je het scherm te activeren door op de ‘home’-button te drukken. Anders dan veel andere toestellen heeft de iPhone geen indicatoren die zichtbaar blijven wanneer het toestel in slaapmodus is. Een nieuwe patentaanvraag van Apple biedt een oplossing voor dit probleem.

De oplossing die Apple aandraagt toont achter de bestaande beeldschermverlichting een tweede lichtbron die altijd kan blijven branden doordat het een laag energieverbruik heeft. Deze extra lichtbron schijnt door verschillende transparante gebieden die de verschillende statusindicatoren vormen om de gebruiker te waarschuwen voor bijvoorbeeld een nieuw bericht of een gemiste oproep. Doordat de secundaire lichtbron blijft branden zijn deze statusindicatoren ook zichtbaar als de primaire lichtbron voor de bediening van het toestel is uitgeschakeld. Om de indicatoren van elkaar te onderscheiden kunnen deze knipperen en verschillende kleuren en vormen aannemen.

Het voordeel van deze methode is dat de iPhone niet uitgerust hoeft te worden met extra lichtjes naast het beeldscherm om de gebruiker snel te laten zien of er een melding is. Zoals altijd is een patentaanvraag geen garantie dat de techniek daadwerkelijk op de markt gebracht wordt door Apple.


Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Patrock

  Ik heb er geen problemen mee om af en toe te checken. Je kunt het scherm daarna ook meteen weer uitzetten met de hold knop..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind het wel belangrijk, want nu kan je inderdaad niets zien. moet je eerst het schuifje wegschuiven en dan kan je pas zien of er gebeld of gesmsd is.

 • Profielfoto
  snipper

  Dit lijkt leuk ‘schaafwerk’ op het eerste gezicht, in het kader van ‘wat kan er nog beter aan de volgende uitvoering van de iPhone’.

  Maar helaas worden de meeste patenten van Apple nooit gebruikt. Denk maar aan de patenten die ‘rondom’ oplichtende computers deden verwachten. De kleur van je iMac (iPod, etc) zou dan kunnen veranderen, al dan niet als signaal. Je zou zo op meters afstand kunnen zien of er nieuwe Mail is, bijvoorbeeld. Klinkt nog steeds als een interessant idee, maar ligt alweer jaren in de la te verstoffen. ???

 • Profielfoto
  palahala

  Hehe, ik wil die firmware update om dat in de bestaande iPhones te krijgen wel ’s zien…;-)

 • Profielfoto
  iErnst

  @MacAanZee:

  Als je op de home-button drukt, zie je het eerste scherm ook direct of je gesmst of gebeld bent. Daarvoor hoef je niet per se naar het hoofdsscherm.

 • Profielfoto
  csteelooper

  mja… Mijn foon heeft ook een scherm dat volledig uitgaat na verloop van tijd… Waarom wordt er dan bij de iPhone zo’n issue van gemaakt??

 • Profielfoto
  d.denkers

  Kortom men vraagt een patent aan voor een lampje achter een lampje. Over te ver doorschieten gesproken…. Ik begin me steeds ongemakkelijker te voelen bij/met Apple. En dat na ruim 12 jaar werken op een Apple. Ze beginnen zich steeds meer te gedragen als Microsoft!

 • Profielfoto
  florisappelaar

  ach hou toch op man (@ d.denkers) wat heeft dit te maken met microsoft?

  het is toch iets nieuws? nou volgens apple heeft nog niemand dit bedacht of gepatenteerd, slim van ze dat ze het patenteren!

 • Profielfoto
  d.denkers

  florisappelaar : een lampje achter een lampje iets nieuws? kom op man! Waar ik me zorgen over maak is dit soort idote ‘patenten’ en het feit dat kennelijk Apple steeds meer in de greep komt van de juristen, die steeds ‘agressiever’ de belangen van Apple schijnen te moeten bewaken. Zie je de overeenkomst niet?

 • Profielfoto
  reven

  zzzzzzzzzzzzzzzz boring news

 • Profielfoto
  lEl

  @d.denkers
  Het is niet ‘een lampje achter een lampje’, maar een systeem van 2 backlights achter elkaar,wat vrij bijzonder is hoor…

 • Profielfoto
  NTG

  wel erg handig!