Anoniem
Anoniem Nieuws 22 november 2008

Palm moet mensen ontslaan

“We verkeren in een uitdagende periode en we moeten iets doen om onze positie voor de toekomst te verbeteren”. Zo omschrijft Lynn Fox, woordvoerder van de ooit zo machtige PDA- en Smartphonebouwer Palm, de aangekondigde reorganisatie. Fox was tot maart dit jaar overigens Director of PR bij Apple.

Niet bevestigde berichten spreken over 200 mensen die hun baan verliezen bij Palm. Met een personeelsbestand van ruim 1000 FTE’s is dat een fors aantal. Palm zelf wil overigens geen exacte cijfers noemen.

Palm’s vlaggeschip, de Treo Pro

Enkele jaren geleden was Palm één van de grote spelers in de markt van PDA’s en Smartphones. De Treo serie was – vooral in de VS – een groot succes. In Europa had Palm ook een trouwe schare fans, met ook in ons land een toegewijde community waar men weetjes en nieuws deelde.

De eerste concurrent was Windows Mobile, waarmee een groeiend aantal merken hun toestellen ging uitrusten. Palm’s antwoord was de nieuwe Treo 700w, waarbij de ‘w’ aangaf dat het toestel was uitgerust met Windows Mobile, en niet hun eigen PalmOS. Inmiddels biedt Palm minder dan de helft van de smartphones aan met hun eigen OS en de meerderheid met de Microsoft variant. Een zwaktebod volgens velen.

De concurrentie

Momenteel biedt iedere TelCo maandelijks de nieuwste Samsung, Sony Ericsson of Nokia aan, waarbij de één nog meer functies in de kleinood stopt dan de ander. En uiteindelijk zag de iPhone het levenslicht. Een ware run op Apple’s idee van communiceren was het gevolg. Merken als LG en Samsung kwamen ook met touch-screen toestellen, en het qwerty-toetsenbord van de Treo zie je ook bij o.a. Nokia en Blackberry.

In een snel veranderende markt zullen de snelle innovators en bedrijven met lef en visie overleven. Zoals het zich nu laat aanzien weet Palm de consumenten niet meer aan te spreken zoals in een roemrucht verleden.

Reageer op artikel:
Palm moet mensen ontslaan
Sluiten