Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 november 2008

Nieuwe MacBooks zijn copyright beveiligd

De nieuwste generatie MacBook, MacBook Pro en MacBook Air blijkt een nieuwe ingebouwde beveiliging te hebben die video met bepaalde DRM structuren alleen zal afspelen op externe beeldschermen die de zelfde beveiliging ondersteunen, zo meldt het tech blog Ars Technica. Deze High Definition Content Protection (kortweg HDCP) wordt veel toegepast bij High Definition videoapparatuur en is bedoeld om illegaal kopiëren van video onmogelijk te maken.

Praktisch gevolg van de HDCP beveiliging is dat bezitters van een nieuwe Apple laptop in iTunes gekochte video’s alleen op het scherm van hun laptop óf op een door HDCP ondersteund scherm kunnen afspelen. Voor ons Europeanen is er dus vooralsnog weinig aan de hand maar met het oog op een toekomst van Europese iTunes Stores, Blu-Ray en andere digitale video-innovatie geldt: een gewaarschuwd OMT-lid telt voor twee.

Reageer op artikel:
Nieuwe MacBooks zijn copyright beveiligd
Sluiten