Nieuwe baas Microsoft’s Mac Business Unit

Door: Statenweg - 6 reacties

De Mac Business Unit (MacBU) van Microsoft, dat onder andere Microsoft Office voor de Mac ontwikkelt, krijgt een nieuw hoofd. Eric Wilfrid is aangesteld als de nieuwe general manager.

Wilfrid is al sinds de oprichting in 1997 bij de MacBU betrokken. Naar eigen zeggen was zijn eerste Mac een SE/30 met 5MB RAM die hij gebruikte tijdens zijn studie informatica.

De MacBU kent momenteel 230 werknemers en heeft de afgelopen jaren al een aantal keer te kampen gehad met een wisseling van hoofd. Momenteel is de unit druk met de ontwikkeling van de nieuwste versie van Microsoft Office for Mac. Details over deze nieuwe versie zijn nog niet bekend.

Vertrekkend hoofd van de afdeling, Craig Eisler, heeft een nieuwe functie gekregen binnen de Entertainment & Devices divisie van Microsoft. In augustus had OMT een interview met hem.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Siri

  Maar waar ik nou écht op zit te wachten is een nieuwe MSN voor mac…

 • Profielfoto
  Justus

  sheisse dat was snel

 • Profielfoto
  Simon90

  Heeft me altijd zo grappig geleken: Het moment waarop de eerste Mac het pand van Microsoft werd binnengedragen om vervolgens Office e.d. op te gaan ontwikkelen.:P

 • Profielfoto
  B-mac-fan

  @macgac312:

  Ja precies, die nieuwe Windows Live Messenger mag wel eens uitkomen voor de Mac! Zou eind 2008, begin 2009 op de planning staan!

 • Profielfoto
  fredmatrack

  230 mensen die daar werken????? Zouden dat allemaal programmeurs zijn of zitten er ook testers bij? Als ik Office 2008 bekijk, had ik nooit zoveel volk verwacht…

 • Profielfoto
  Doede

  Eeeh, nieuwe versie van Office? Er is pas net een nieuwe uit! Dat heet Office 2008. Of zijn ze nu al met Office 2012 a/d slag?