Statenweg
Statenweg Nieuws 1 november 2008

Microsoft plaatst ‘I’m a PC’-kiosk voor Apple Store

De Apple Stores worden druk bezocht door potentiële switchers. Volgens Apple gaan 50% van alle Macs die in de winkels verkocht worden naar mensen die tot dan toe een PC gebruikten. Dé plaats om te vertellen dat Windows Vista helemaal niet zo’n slecht idee is, moet Microsoft gedacht hebben.

Microsoft kampt al enige tijd met een negatief imago voor Windows Vista, mede veroorzaakt door de succesvolle ‘Get a Mac’-campagne van Apple. Onlangs opende het bedrijf de tegenaanval door 300 miljoen dollar te steken in onder meer de ‘I’m a PC’-campagne waarmee het bedrijf de negatieve vooroordelen hoopt weg te halen bij het publiek. Op de campagnewebsite kunnen bezoekers video’s en foto’s uploaden waarin ze vertellen waarom zij een PC gebruiken.

De nieuwste poging van Microsoft om klanten te laten kiezen voor Windows Vista in plaats van alternatieven als de Mac is het plaatsen van een kiosk voor de deur van een Apple Store in Birmingham (Verenigd Koninkrijk). De kiosk hangt vol met advertentiemateriaal uit de ‘I’m a PC’-campagne. Voorbijgangers kunnen korte videofragmenten opnemen om bij te dragen aan de campagne.

Reageer op artikel:
Microsoft plaatst ‘I’m a PC’-kiosk voor Apple Store
Sluiten