Meer mogelijk maken met je AppleTV

Door: Anoniem - 32 reacties

De AppleTV doet het in Europa nog niet heel erg goed. Het gebrek aan content in de Europese iTunesStores is daar voornameljk debet aan. Als muziekserver bewijst de ATV uitstekende diensten, maar daar heb je zo’n apparaat natuurlijk niet voor aangeschaft.

Voornaamste klacht over de AppleTV is de exclusieve koppeling met iTunes. Het vullen van de ATV moet nu eenmaal via Apple’s eigen software gebeuren. Maar is dat wel zo? Volgens de makers van Boxee niet. Zij beloven je een uitgebreider aanbod van TV zenders, ondersteuning van bijna alle video codecs en bieden het nog gratis aan ook.

Boxee vereist een éénmalige installatie van de software op de AppleTV. Dat kan eenvoudig met een USB Stick van minimaal 512MB. Verder heb je ATV USB Creator nodig. De AppleTV moet software versie 2.0 draaien. Boxee is gewoon een extra programma op je ATV, je kunt het dus ook uitzetten en de standaard interface blijven gebruiken.


Flickr op je AppleTV

Voor de installatie-handleiding verwijzen we graag naar de site van de ontwikkelaars. Weinig zinvol om dat stap voor stap hier over te nemen. Boxee installeert een extra programma op de ATV, wat in wezen een OSX machine is. En daarna zijn de mogelijkheden van je ATV een stuk uitgebreider dan tot nu toe het geval was. Al is de HD resolutie wel beperkt tot 720p, hoger schijnt de ATV via Boxee niet aan te kunnen.

Nog een klein nadeeltje; veel content, zoals Hulu, is voorbehouden aan inwoners van de VS. Waar hebben we dat eerder gehoord? Ondergetekende heeft geen AppleTV, dus testen was niet mogelijk. Maar wij zijn zeer benieuwd naar jullie bevindingen.

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  Ward

  Ik zal het eens proberen, ik log altijd in de US store in dus misschien werkt dit dan ook wel…

 • Profielfoto
  athens

  IK wil ook wel eens internetten via Apple TV!
  Maar Boxee ga ik zeker uit proberen.

 • Profielfoto
  SMac

  Ga het ook eens uitproberen, maar ben sowieso altijd al tevreden geweest met de AppleTV.

 • Profielfoto
  jussar

  Ik heb het al enige weken draaien, en het werk best aardig. Het schijnt dat je hulu wel kunt laten werken echter zul je dan een amerikaanse proxy moeten gebruiken (wat overigens in te stellen is in boxee & xbmc)

  Handige functie is het toevoegen van rss feeds van bijv. piratebay, hierdoor krijg je een actueele lijst met torrents. Aanklikken en downloaden start automatisch op de achtergrond, op je appletv:)

  Sociale functie is best aardig.

  Nog een tip, installeer Boxee samen met XBMC (xbox media center) in XBMC kun je namelijk ook diverse script installeren, en bijv. uitzendingemist bekijken van bijna alle nederlandse omroepen.

  Installatie stelt niets voor, en werkt ook met de laatste update van de Appletv

 • Profielfoto
  MichMich

  ….Als muziekserver bewijst de ATV uitstekende diensten, maar daar heb je zo’n apparaat natuurlijk niet voor aangeschaft…..

  Uhhmm… Jawel!?

 • Profielfoto
  roy

  Vloeken in de kerk;)
  Maar ik heb hier juist een Xbox360 voor aangeschaft. Mediacentre en console. (188 euro met korting)

  My 2 cents…

 • Profielfoto
  Hajonides

  Moet je zo’n ATV speciaal aan een hdtv aansluiten, of kan het ook aan een ‘ouderwetsche’ (maar nog niet zo oude) Philips crt-buis?

 • Profielfoto
  lumpii

  @Roy, maar die is naar mijn weten helaas niet te syncen met een mac. Of heb ik dat mis?

 • Profielfoto
  roy

  @lumpii: Met rivet kan je je files sharen (divx, xvid, etc..) Deze worden dan naar de xbox gestreamed. En je kan die xbox ook hacken zodat je er zelf dingen op kan plaatsen, dan krijg je exact hetzelfde als de gehackte apple tv.

 • Profielfoto
  lumpii

  @ Roy, bedankt… heb enkele dagen geleden een Xbox360 gekocht, en ben absoluut niet tevreden over mijn AppleTV, wat een kieskeurig onding is dat:( Dus die kan mooi de deur uit dan:D bedankt!

 • Profielfoto
  roy

  @lumpii: mocht je linkjes nodig hebben laat het even weten via het forum ok:)

 • Profielfoto
  leavestone

  @ jussar zou je misschien een tutorial kunnen maken hoe je dit voor elkaar gekregen hebt?

  @ Hajonides apple tv kan je ook op crt buis aansluiten als hij tulp stekkertjes lust of HDMI

 • Profielfoto
  RTM85

  De interface ziet er niet zo mooi uit. Ik zou wat je kan met de AppleTV wel willen kunnen met mijn PlayStation3, die beschikt immers ook over een krachtig OS, wi-fi en een slicke interface:) plus je kan via usb je harde schijf extenden! Kan met de ATV niet…

 • Profielfoto
  macbook-Jan

  Is dit alleen mogelijk met firmware 2.0?
  Of gaat het ook met de laatste software versie?

 • Profielfoto
  Maverick9898

  @Hajonides: T kan niet op een CRT buis. Moet een composiet of HDMI aansluiting hebben (oftewel digitaal signaal ontvangen) wat een analoge TV in principe niet kan.

 • Profielfoto
  jussar

  Kan ook met software versie 2.0

  Ik ga mijn best doen voor een tutorial

 • Profielfoto
  MacRay

  Ik heb het geinstaleerd. Boxee verschijnt in Apple menu update klaar!
  Nu wachten op login..mmm das wel jammer.

  Ofwel: Goed de video tutorials bekijken en installeren maar!:)

 • Profielfoto
  MacRay

  Werkt overigens gewoon met de nieuwste software 2.2 van Apple TV

 • Profielfoto
  macpro

  @Hajonides: goed de specs van je Philips TV nakijken. Het kan zijn dat deze een component ingang heeft of component over een SCART kabel aankan. Dan lukt het wel. Loewe heeft dergelijke modellen en daar werkt dat prima mee.

 • Profielfoto
  wimbers

  de apple tv zou veel meer moeten kunnen als je naar de tech specs kijkt.
  ik heb nogal wat content op 1080P, dat kan dus niet met de apple TV. al mijn .MKV bestanden op die resolutie hakkelen. (gemiddeld 25Mbit bestanden) ieder huis tuin en keuken pc met die specs heeft geen enkele moeite met deze bestanden.
  ik gebruik nu een Networked Media Tank van http://www.hdx1080.com/ (nog geen €250,-) met een terabyte harddisk erin. zo’n apparaat haalt torrents binnen, fungeert als DLNA / upnp homeserver (dus ook je evt genetwerkte stereoapparatuur snapt hem) en speelt alles tot een bandbreedte van 40 Mbit.

  apple, als jullie nadenken, gebruik je de specs van dit beestje, open je de itunes store wereldwijd (internet kent geen grenzen, waarom jullie dan wel) en ga je als de sodemieter een betere kwaliteit ondersteunen. niet alle content wordt gestreamed vanuit itunes, zeker niet als het niet beschikbaar is.

  van mij mogen ze de persoon voor merktbenadering en planning bij apple de laan uitsturen (wie zet er nou een itunes only apparaat in de markt zonder dat er content geleverd kan worden.

 • Profielfoto
  iNsane

  Kan iemand me uitleggen waarom het niet mogelijk is om 1080p content te spelen? Ik was (misschien onterecht) in de veronderstelling dat de Apple TV dat qua hardware wel aan kon.

  Zodra hij wel 1080p spul kan spelen en er usenet support wordt tegevoegd (sabnzbd bijv), ben ik helemáál verkocht. Die vraag over usenet support heb ik overigens al bij de makers neergelegd:)

 • Profielfoto
  Sander1972

  @iNsane: hardware matig schijnt de Apple TV geen 1080p aan te kunnen, wegens te weinig kracht in de processor e.d. Dit heb ik toch vernomen op diverse internet fora.

 • Profielfoto
  Krazi

  Even voor de duidelijkheid: 720p werkt wél, maar 1080i werkt niet.
  .mkv bestanden met een resolutie van 720p werken dus wel vlekkeloos.

 • Profielfoto
  mirralph

  Werkt prima, speelt alle bestandstypes af rechtstreeks van mijn harde schijf welke aangesloten is aan een extreme. Dus je computer hoeft niet aan te staan, wat bij de apple tv wel weer vereist is. Daarnaast zoekt hij op verzoek nederlandse ondertitels.

 • Profielfoto
  johvdbroek

  ik Heb ATV al een tijdje en mis toch wel de huur en koop films.
  Maar ik heb een patch gekocht daar kun je de eigen video’s toevoegen samen met Boxeeee en een transmit programma of een free Cyberduck.

  Ben wel tevreden behalve dan de toegang tot de movies die nog steeds of nooit niet door komt.

  link van de patch software: http://www.applecorellc.com/product_info.php?cPath=22&products_id=27

  Overigens kun je wel op 1080i kijken ook met 720p aTV en je kan ook normaal SD instellen.
  Bij AppleTV hoeft geen computer aan te staan als je hem gecyncroniseerd hebt.
  En met een patch kun je de eigen bestanden uploaden naar de ATV schijf , welke dus zelfstandig als afspeler kan gebruikt worden, waar dan ook.

  Dus “mirralph” je bent echt abuis hoor!

 • Profielfoto
  mirralph

  toch heb ik gelijk
  met boxee kani mijn 180 films op de externe schijf direct via wifi benaderen
  zonder dat ik itunes aan zet op mijn laptop
  met de apple tv 2.2 moet ik itunes aanzetten om die zelfde film te kunnen streamen, natuurlijk kan ik dan na het maken van een keuze de film synchroniseren en dan pas onafhankelijk van de laptop bekijken

 • Profielfoto
  koekiewous

  De Apple TV is STIL en de Xbox maakt herrie als een …. (iets dat veel geluid maakt)heb beide gehad en geef de Xbox idd veel punten voor gemak, echter is de Apple TV in mijn woonkamer de winnaar enkel en alleen op geluid. (En wat is nou eenmaal een uurtje piellen tegen 15 minuten piellen als ze daarna het zelfde kunnen maar dan zonder herrie)

 • Profielfoto
  djpwich

  Je kunt voor een directe invitatie terecht op Macrumors, daar moet je maar eens in het forum neuzen. Dan kun je meteen aan de slag met een account.Wat ik persoonlijk lastig vond was om een bootable USB stick te maken, de rest ging heel eenvoudig. Subtitles instellen incontent gespeeld vanuit VideoTS folders vind ik ook lastig maar het werkt wel. Hoef nu geen films meer te converteren om op ATV streaming af te spelen. Leuk product maar wel nog duidelijk Alpha versie.

 • Profielfoto
  Gre

  Is dit het zelfde als de AppleTV flash die je koopt voor 49.95 dollar? Zie hieronder.

  http://www.applecorellc.com/product_info.php?cPath=22&products_id=27

  Of is het nog uitgebreider en gratis?

 • Profielfoto
  fritsdebeer.com

  Apple TV…

  Blijft raar dat ze niet gewoon een kabel input maken voor je TV !!!! zodat je via je apple TV TV kunt kijken… dat zou toch een revolutie zijn… (lees de ironie )

 • Profielfoto
  Nelis00

  Sinds gisteren mijn Apple TV in huis, puur om XMBC op te installeren.
  Het is jammer dat dat ding standaard zo beperkt is qua functies, maar je merkt daarom aan zo’n beetje alles dat er gewoon over nagedacht is en het mooiste is dat alles gewoon werkt en er superslick uit ziet…

  Tot op heden al tevreden mee, dit weekend eens wat ‘hacks’ toe gaan passen…
  Iemand van hier de schijf al vervangen of de USB poort werkend gekregen? De wike en forum van Awkard is inmiddels bekend, maar gewoon benieuwd of iemand van hier het al heeft gedaan met succes.

 • Profielfoto
  reven

  Als iemand een Boxee uitnodiging wil
  Geef een gil (pb)

  Ik help je.