Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 23 november 2008

MacBook (Pro) adapter trekt het niet alleen

De website Engadget meldt dat de prestaties van een MacBook (Pro) zonder batterij – maar met adapter – beduidend lager liggen dan met batterij. Enkele fanaten van Gearlog kwantificeerden deze terugval tot bijna 40 procent. Ergens in een duister, vochtig plekje op de Apple Support website staat Gearlog’s vermoeden bevestigd. Naar wat nu blijkt levert de adapter alleen niet genoeg vermogen om aan de vraag ernaar te voldoen en dus springt de batterij af en toe bij. Of andersom, indien de batterij niet in de MacBook (Pro) steekt wordt het gevraagde vermogen geremd, om rare crashes te voorkomen. Dat voelt net zoals de nieuwe Ferrari California GT-racer op de ‘cruise’-stand, terwijl hij standaard altijd op ‘sport’ staat.

Het voordeel van deze consideratie is dat de adapter wat kleiner van formaat is, maar daar blijft het dan ook bij. Het nadeel is dat je afhankelijk bent van je batterij voor optimaal vermogen. Bij een (bijna) lege batterij of een defecte batterij mis je pakweg 40% van de snelheid.

Conclusie van het verhaal: Laat je batterij in je MacBook, want een paar maanden langer van je batterij genieten weegt niet op tegen een 37 procent power-drop.

Reageer op artikel:
MacBook (Pro) adapter trekt het niet alleen
Sluiten