iPhone wint award voor zakelijke klanttevredenheid

Door: Koen van Tongeren - 12 reacties

Zakelijke iPhone-bezitters zijn meer tevreden over hun telefoon dan gebruikers van andere smartphones. Althans, tot die conclusie komt het onderzoeksbureau JD Power naar aanleiding van een enquête die onder 1000 zakelijke smartphone gebruikers gehouden is. Hierbij werd gevraagd naar tevredenheid op het gebeid van eenvoud van bediening, besturingssysteem, uiterlijk van het apparaat, functies en batterijduur. Op deze punten scoorde Apple’s iPhone dus het hoogst en wint daarmee de JD Power Award for Highest Customer Satisfaction. RIM’s Blackberry (vorig jaar nog de winnaar) wordt nummer twee, gevolgd door Samsung.

Uit het onderzoek kwamen ook een aantal andere interessante weetjes naar voren. Zo gebruikt ‘slechts’ 60% van iPhone bezitters een draadloze headset, terwijl 86% van de Motorola gebruikers met een oortje in het oor loopt. iPhone bezitters betalen met $337,- gemiddeld het meest voor hun telefoon terwijl Motorola gebruikers gemiddeld slechts $169,- hoeven neer te leggen. Tot slot blijkt bij het maken van een telefoonkeuze internet belangrijker te zijn dan e-mail en wil 1/3 van de ondervraagden per se een QWERTY toetsenbord.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  So Klear

  KANTtevredenheid?

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Batterij is echt zo ongelofelijk slecht dat het niet bruikbaar is. Batterij wordt ook alsmaar slechter en slechter naarmate je hem meer gebruikt.

  Voor de rest erg tevreden en erg handig als zakelijke telefoon (buiten de batterij dan).

 • Profielfoto
  Cenobyte

  @Cosmopolitan: wat doe jij dan in hemelsnaam met die iPhone? Ik gebruik het ding echt intensief en mijn batterij gaat gemakkelijk een dag mee. Elke avond gaat ie aan de iMac om te laden en te syncen en dat werkt prima. Ik kan me niet voorstellen hoe je de batterij in onder een dag leegtrekt, of je moet echt non stop de hele dag GPS-en of films kijken? Ga je ’s morgens wel met een volle batterij op stap?

 • Profielfoto
  Geert

  1000 gebruikers vind ik niet echt veel. Er zijn 7 telefoons in het ondezoek dus ongeveer 150 gebruikers per telefoong. Lijkt mij een beetje weinig

 • Profielfoto
  Afroman

  @Cosmopolitan

  Gast, je overdrijft gewoon… Als ik mijn mail loop te checken, een half uurtje op internet ga, bel, sms etc etc dan is mijn iPhone aan het eind van de dag bijna half leeg, dus prima te doen!
  Momenteel
  2 uur gebruikt
  3 dagen en 6 uur standby
  2 keer gesynct, dus niet echt van wat je zegt opladen.
  En de accu is half leeg, push staat uit, 3G staat aan, net als Locatiebepaling.

 • Profielfoto
  Mona

  @Cosmopolitan

  Mijn Phone houdt het prima ’n (intensive) dag vol. Zaterdag nog een dag Londen met GPS, SMS-en, bellen, internet, muziek en games, Phone was net eens voor de helft leeg (toen ik zo’n 25u later thuis kwam) (!) – Zou toch eens met ‘m naar de dokter gaan, klinkt niet echt gezond zo …

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  @Cosmo : Als je veel 3G aan laat staan/gebruikt in gebieden met weinig bereik, dan loopt ie snel leeg. Als je dat niet doet en ie toch snel leegloopt dan zou ik inderdaad naar de dokter gaan (met je iPhone dan..)

 • Profielfoto
  Anoniem

  Ik ben het met Cosmo eens. Een telefoon hoort gewoon langer dan een dag te functioneren. Mijne houdt het ongeveer 25 uur uit (normaal gebruik vd iPhone).
  Ik kan me dus niet voorstellen dat zakenlui tevreden zijn over de batterijduur, of andere smartphones moeten nog slechter zijn qua batterijduur.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  @the_one: je zegt het precies goed: een TELEFOON hoort inderdaad langer dan een dag te functioneren (toch zijn er zat Nokia’s die na 2 a 3 dagen ook de geest geven). De iPhone is echter geen telefoon, maar een Smartphone, daar zit een enorm verschil in. Een gemiddelde Nokia of Samsung draait op een erg simplistisch OS en hoeft alleen het GSM signaal in de gaten te houden, verder niks. De iPhone checkt naar Wifi, GSM, 3G, speelt muziek & film, je doet eens een spelletje, kijkt met GPS waar je uithangt. Man, da’s totaal niet te vergelijken met wat een gemiddelde GSM hoeft te doen. Jij rijdt in een Prius een hele maand lang op een tank benzine en verwacht dat vervolgens in een 3 ton zware Hummer ook te kunnen.

  Als ik mijn iPhone als GSM gebruik, houdt ie het 3 a 4 dagen vol op 1 lading. Ik zet dan 3G, Wifi en Bluetooth uit en gebruik hem alleen om te bellen.

 • Profielfoto
  Jeffry

  Mijn ervaring is dat de batterij telkens wat langer het trekt zelfs… en ik doe ook erg veel met de telefoon. Veelal al een paar uur per dag de iPod aan, maar redt dan vaak nog 2 dagen.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Meestal 4 à 5 dagen met de batterij, afhankelijk van het gebruik, soms een week als-ie alleen in m’n zak zit. Gewoon een kwestie van niet willen dat dat ding continu je mail checkt over een 3G verbinding, terwijl de GPS moet bijhouden waar je bent.
  Één bug heb ik inmiddels wel al ontdekt: de iPhone trekt heel wat meer stroom als je een applicatie open laat staan als je ‘m op stand-by zet (bijv. de klok, die ik regelmatig als timer gebruik, even op de Home-toets drukken voor je ‘m uitschakelt en de batterij gaat hééél wat langer mee:) )

 • Profielfoto
  Fostar82

  Ik dacht niet dat de iphone goed in een zakelijke omgeving zou passen, maar wat mij betreft beter dan een Winmobiel.
  Van het weekend geprobeerd m’n vriendins nieuwe HTC Touch Diamond (Windows Mobile 6.1) in te stellen zodat deze over vpn de exchange server van haar werk kan bereiken.
  Ik was al nooit een windows fan, maar hoe slecht dat WM6 in elkaar zit is echt ongelovelijk. Na uren proberen en threads op het internet lezen over het probleem begon ik aan de instellingen te twijfelen. Had binnen 1 minuut vpn en exchange werkend op mijn eigen iPhone (instellingen ok dus).
  In WM6 moet je een werkprofiel aanmaken, daarin je vpn verbinding instellen en uitzonderingsregels aanmaken zodat hij de vpn gebruikt. Wat een shite!!
  Snap het helemaal van die zakelijke award dus:D