iPhone of Blackberry? Vraag het een CIO!

Door: Koen van Tongeren - 15 reacties

Het is op dit moment één van de meest gestelde vragen rond de iPhone: is het een serieuze zakelijke smartphone en daarmee een potentiële concurrent voor de Blackberry, die tot nu toe heer en meester was? Silicon.com vroeg het in juni aan een aantal Britse CIO’s (Chief Information Officer).


Rekening houdend met het feit dat deze video is opgenomen vóór de uitkomst van de iPhone 3G en App Store lijkt de iPhone dus zelfs voor de kenners een geliefd apparaat te zijn dankzij zijn gebruiksgemak, uiterlijk en veelzijdigheid.

Wat vinden zakelijke OMT’ers: iPhone of Blackberry?

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  So Klear

  Ik vind die laaste gast geniaal met z’n oude Nokia’s! Hij heeft wel een punt! Het doet waar het voor bedoeld is en de batterij gaat dagen mee!

  Ik ben verrast hoeveel mensen de iPhone voor zakelijk gebruik boven de Blackberry kiezen.

 • Profielfoto
  Martijn Snels

  Waarom houd hij zijn iPhone onderste boven?

  Ik gebruik mijn iPhone zakelijk icm MobileMe. Ik heb er meer lol van dan van mijn oude Qtek 9100.

 • Profielfoto
  MacRay

  Moet vaak het internet op voor mijn werkzaamheden en door spitten van pdf documenten. De snelheid waarmee ik dat kan met een iPhone is gewoon geweldig.
  Kan mij nu echt bezig houden met werken en hoef mezelf niet meer als een halve systeembeheerder bezig te houden met de functionaliteit.

 • Profielfoto
  gertvandam

  @Perfect dark zero

  Staaltje appels met peren vergelijken?

 • Profielfoto
  Sjkv

  Ik blijf toch het langzame typen wel een minpunten vinden op mijn iPhone. Daar tegenover staat het gebruikersgemak en het heerlijk grote scherm. Met dat gezegd kan je wel zeggen dat de iPhone gewoon niet meer onder doet voor de Blackberry, en dat komt ook duidelijk naar voren in het filmpje.

  Wat betreft het batterijleven van de iPhone is het mij opgevallen dat je ook prima dagen kan halen mits je de draadloze signalen enkel aanzet bij gebruik.

 • Profielfoto
  dhocks

  diep in mijn hart moet ik als iphone gebruiker toch toegeven dat zo’n klassieke Nokia wat betreft betrouwbaarheid en ‘doen waar het voor bedoeld is’ onverslaanbaar is.
  Een Iphone is geweldig speelgoed, maar het is ook allemaal wel verdomd kwetsbaar..

 • Profielfoto
  Jaapf

  Ik heb de ultieme combinatie. De oude nokia + iphone. Perfect.
  Voor strand, borrels, nood etc. de nokia, voor de rest de iphone.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  iPhone gaat zo ontzettend snel leeg..
  Echt een half uurtje bellen en hij is al 3/4 leeg.

 • Profielfoto
  iMaurits

  Leuk stukje video. Ik had niet verwacht dat er ook nog mensen waren met 2. Voor mij niet de iphone maar de ipod touch. Puur omdat ik niet kan wennen aan het hele idee, mp3 en phone. En vooral omdat het abbonement dat er bij wordt geleverd torenhoog is, en daar heb ik als student geen geld voor. Ik zou er wel geld voor hebben, maar dat steek ik liever in andere zaken! Ik vind het gewoon een geweldige pda, vooral de agenda en het email verkeer kan ik enorm waarderen!

 • Profielfoto
  So Klear

  @gertvandam

  So what? De iPhone mag dan wel veel geavanceerder zijn dan een oude Nokia, maar het is uiteindelijk een hoop poespas die niet perse functioneel is.

  Vat me niet verkeerd, de iPhone is super. Heb er zelf een en zou niet anders meer willen, maar een telefoon als de iPhone heeft wel het nadeel dat de batterij snel leeg is, soms slecht ontvangst heeft en af en toe nogal traag kan zijn door alle functies die de telefoon bevat. Een oud nokia telefoontje mag dan niet zo geavanceerd zijn, maar hij voldoet wel aan wellicht de belangrijkste functie van een mobieltje, en dat is altijd bereikbaar zijn.

 • Profielfoto
  Edwin

  Voor wie veel mailtjes moet typen is de BlackBerry onverslaanbaar (ik schat een faktor 5 sneller). Bovendien is de synchronisatie met mail zo snel dat het bericht eerst mijn Blackberry bereikt en vervolgens enkele seconden later pas in Lotus Notes op mijn desktop verschijnt.

  en toch zou ik liever een iPhone (met MobileMe) hebben…

 • Profielfoto
  Afroman

  Interessante test! Ik wist dat de iPhone oorspronkelijk niet voor de normale man bedoeld was.(bellen, sms’en en muziek) maar meer gericht op de zakelijke man.(makkelijk syncen met contactpersonen en afspraken, mailen, internetten etc) maar als ik zo op straat kijk zie ik meer “normale” mensen met een iPhone dan zakelijke gebruikers.

  Maar als ik naar dit filmpje kijk zie ik wel dat de iPhone echt serieus zakelijk gebruikt wordt.

 • Profielfoto
  NCK

  De meneer op 1:15 heeft het goed begrepen…

 • Profielfoto
  NTG

  wat een stomme vraag voor een Apple forum, iPhone! :sealed:

 • Profielfoto
  Statenweg

  Swiss RE HQ in Londen :) Laatst nog geweest.