iPhone: nu populairder én betrouwbaarder dan concurrent

Door: Koen van Tongeren - 8 reacties

Er lijkt geen einde te komen aan de stroom positief iPhone nieuws. Berichtten we eerder vandaag nog over de door Apple in de wacht gesleepte JD Power award, nu blijkt dat de iPhone de meest betrouwbare smartphone op de markt is. Tot die boute uitspraak komt Square Trade, een verzekeraar voor mobiele apparaten.

Hun onderzoekers kwamen na data analyse uit eigen database tot de conclusie dat 5,6% van de iPhones na een jaar een defect vertoont, tegenover 11,2% bij Blackberries en 16,2% bij Palm Treo’s. Hierbij vormt niet zozeer batterijduur of GSM functionaliteit een probleem, maar gaat meestal het touch screen kapot.

Onderzoeksbureau NPD kwam met ander iPhonenieuws. Uit hun cijfers blijkt dat de iPhone 3G na eerder al de best verkochte smartphone te zijn geweest, nu ook de best verkochte mobiele telefoon binnen de VS is geweest in het afgelopen kwartaal. Daarmee komt een einde aan de dominantie van Motorola’s RAZR die de afgelopen 3 jaar (!) de eerste plek opeiste en het nu met een tweede plek moet doen, gevolgd door de Blackberry Curve.

NPD merkt wel op in de kantlijn dat deze cijfers weliswaar indrukwekkend zijn en de iPhone 3G een verandering inluidt van ‘modieus’ naar ‘modieus functioneel’ maar dat het apparaat recenter op de markt verscheen dan de RAZR waardoor deze cijfers van tijdelijke aard kunnen zijn.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  netherfred

  “Tot die boute uitspraak”, jullie bedoelen natuurlijk “boude uitspraak”… ;)

 • Profielfoto
  carpebios

  Zo betrouwbaar dat ik de mijne vandaag heb moeten inleveren bij t-mobile omdat de gesprekken echt niet meer om aan te horen waren.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Tja, uitzonderingen hou je toch. Wij hebben er hier op kantoor inmiddels 5 en ze werken allemaal pico bello! :D

 • Profielfoto
  Begbie

  Tja, 5,6% een defect na een jaar. Valt denk ik voor een mobile device wel mee.

 • Profielfoto
  KR1275

  Tsja, dan moet ik maar eens terug naar de winkel denk ik. Want zo tevreden ben ik niet. Gemiddeld 1 keer per week loopt de iPhone gewoon vast. Softwarematig moet er nog wel wat verbeterd worden. Verder is het vooral een leuke gadget. Voor minder geld zijn er wel betere telefoons verkrijgbaar. Ik zou me ook niet weer laten verleiden…

 • Profielfoto
  nbohemen

  @netherfred:

  Zowel “boute” als “boude” is correct.

 • Profielfoto
  Edwin

  Van de 100 BlackBerries die ik afgelopen jaar heb uitgeleverd zijn er ongeveer 10 defect teruggekomen, klopt aardig dus.

  Er wordt echter in veel gevallen wel *verschrikkelijk* met die apparaten omgesprongen. Elke defecte BB wordt overigens binnen een uur vervangen. Een enkeling heeft prive een iPhone waar uiterst voorzichtig mee omgegaan wordt. De omgang ermee heeft er dus zeker mee te maken.

 • Profielfoto
  erjee52

  Mijn iPhone 3G heeft geen defecten, draait prima maar ja, het steeds maar weer wegvallen van gesprekken, slecht bereik, niet kunnen switchen naar een ander netwerk, da’s toch niet echt leuk.
  Voor de rest: prima iPod waarmee je ook nog kunt bellen.:p