iPhone binnenkort te gebruiken als modem?

Door: Lucas Raggers - 10 reacties

CEO Ralph De La Vega van AT&T Mobility heeft in een interview iPhone gebruikers hoop gegeven. De La Vega liet namelijk ontvallen dat het binnenkort mogelijk wordt om de iPhone als modem te laten fungeren voor je Mac. Op dit moment staat in de voorwaarden van iPhone abonnementen dat dit niet toegestaan is.

In juli bracht Nullriver het programma NetShare uit waarmee je op omslachtige wijze je 3G internetverbinding kon delen met je Mac. NetShare werd door Apple zonder opgaaf van redenen uit de AppStore verwijderd.

De La Vega kon niet zeggen op welke manier het modemgebruik van je iPhone mogelijk zou worden. Ook over de kosten is nog niets bekend. Laat staan of deze feature ook in Nederland beschikbaar zal zijn. Kortom, het blijft afwachten. Maar er is hoop…

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  MacBoot

  zover ik weet was dit oud nieuws
  je moest volgens mij voor dit dataverkeer apart betalen per maand en alleen at&t gaat dit doen

 • Profielfoto
  Vai Martino Vai

  ach wat fijn. Voor de echte noodsituaties is het wel handig. Maar meestal heb ik wel een netwerk tot mijn beschikking.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Ik heb het zelden nodig. Meer dan 2 euro per maand heb ik er niet voor over.

 • Profielfoto
  milann

  Ik vind het wel handig, heb hem daarvoor gejailbreakt.

 • Profielfoto
  sypie

  Hij had ook presidentskandidaat moeten worden: hoop geven, uitspraken doen en er nooit iets van bakken…

 • Profielfoto
  rednesed

  (off topic) Vreemde haartooi trouwens.

 • Profielfoto
  gretver

  pff ik gebruik het programmaatje pdanet voor modem gebruik. Werkt echt perfect, en zeker veel gebruiksvriendelijker dan netshare.

 • Profielfoto
  sepollema

  Ik vind het erg raar dat het nu nog niet mag/kan…. met bijna alle smartphones is het geen probleem, maar met de iphone mag het in een keer niet.

  @ rednesed; Bijzondere haardracht idd haha

 • Profielfoto
  MegaChriz

  Zou ik wel fijn vinden, dan heb ik eindelijk eens internet.
  Als de iPhone wel als modem gebruikt mag/kan worden, had ik ‘m misschien al gekocht.

 • Profielfoto
  wouwout

  tip: bestel een tweede simkaart bij tmobile, zogenaamd voor je auto. Koop (of misschien heb je nog) en 3G toestel. Gebruik dat toestel als modem met de tweede simkaart. Opgelost. Zo doe ik het ook met een SE W880i superklein ding.